K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte trenutak u kojem je Fury dao do znanja Usyku da je osjetno teži i snažniji; Ukrajinac mu nije ostao dužan

Usyk vs Fury trenutak sukoba

 DAZN BOXING Dazn Boxing
Tyson Fury je na vaganju odgurnuo svog protivnika te je izazvao kratak sukob između dva tima

Tyson Fury je dokazao tezu o "bipolarnosti". Naime nakon vaganja na kojem je težina WBC-ova prvaka iznosila 118.8 kilograma odgurnuo je WBA, WBO, IBF i IBO prvaka Oleksandra Usyka koji je za ovu borbu težak "samo" 105.9 kilograma.

Fury je imao veliku podršku na vaganju jer neslužbeno organizirao je "par" letova za svoju mnogobrojnu rodbinu i prijatelje iz rodnog Manchestera i Morecambea u kojem danas živi sa svojom obitelji.

Tim Ukrajinca je ekspresno reagirao u "zaštitničkom ozračju" predvođen Alexander Krassyuk koji je čelnik K2 Promotionsa te Egisom Klimasom koji je Usykov menadžer. Sam Usyk nije ostao dužan Britancu, sudeći po tjelesnom i verbalnom govoru.

U DAZN-ovoj najavi gostovali su mnogi relevantni gosti među kojima su Vladimir Kličko, Ariel Helwani i Eddie Hearn. Kličko očekivano navija za svog sunarodnjaka dok je Hearn iznenadio sve s jasnom rečenicom da navija za Furyja, a to se vjerojatno odnosi na njegove poslovne planove u kojem bi u ringu upario svog štićenika Anthonyja Joshuu i Oleksandra Usyka odnosno eventualni poraz Britanca se ne bi uklapao u njegove poslovne planove.

Linker
23. srpanj 2024 17:02