K1 i Boks

(VIDEO) Roy Nelson odradio MMA meč bez rukavica i podsjetio nas na svoju brutalnu nokautersku moć

Roy Nelson vs. Dillon Cleckler (dolje desno)

 Screenshot (twitter, Caposa)
UFC-ov i Bellatorov veteran predvodio je event koji je organizirao Jorge Masvidal

U sjeni odličnog ONE Fight Night 10 eventa sinoć je održan i Gamebred Bareknuckle 4 event, a radi se o eventu u režiji Gamebred Promotions organizacije koju je pokrenuo Jorge Masvidal. Nakon odličnog boksačkog eventa početkom četvrtog mjeseca, Masvidal je sada priredio ‘‘bare knuckle‘‘ event, odnosno event mečevima u kojima se ne koriste rukavice.

Nisu to bili boksački mečevi bez rukavica, nego MMA borbe u kojima borci jednostavno ne koriste rukavice. Priredbu su predvodili UFC-ov veteran Roy Nelson i Dillon Cleckler. Cleckler je inače borac s pregršt iskustva u ‘‘bare knuckle‘‘ mečevima, ali nije se dobro proveo protiv Royja Nelsona.

Tri minute i 24 sekunde potrajao je meč između njih dvojice, a iako je Cleckler agresivno otvorio meč i zadao je nekoliko dobrih udaraca, Nelson je podsjetio koliko čvrstu bradu ima, ali i koliko tvrde udarce posjeduje u svojim rukama. Cleckler se upoznao sa silinom ‘‘Big Countryja‘‘ i završio je teško nokautiran.

46-godišnjem Nelsonu to je prva pobjeda od devetog mjeseca 2017. godine. Nelson je tada pobijedio Javyja Ayalu na Bellator 183 eventu, a nakon toga je gubio pet puta zaredom. Jedan od tih poraza upisao je i protiv ‘‘Cro Copa‘‘, a posljednji nastup do ovog sinoćnjeg odradio je u kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine. Tada je izgubio od Valentina Moldavskog.

Iako je Nelson poprilično star i daleko od svojih najboljih dana, Dillon Cleckler borac je daleko niže kvalitete od onih s kojima se Nelson borio kroz većinu svoje karijere. Nelson se uistinu borio s mnogim velikanima ovog sporta, a oduvijek je bio poznat kao nevjerojatno čvrst borac razornih udaraca.

Na eventu Gamebred Promotionsa nastupio je i bosanskohercegovački borac Ago Huskić (8-6-0 MMA). Huskić je nokautom u drugoj rundi izgubio od Seana Soriana (14-9-0) i Huskiću je to peti uzastopni poraz. Prošle godine gledali so ga na jednom od PFL-ovih evenata, a jednoglasnom odlukom sudaca tada ga je porazio Brendan Loughnane, kasniji osvajač turnira u perolakoj kategoriji.

Legendarni Charles ‘‘Krazy Horse‘‘ Bennett također se borio na ovom eventu, ali neuspješno. Keith Speed (5-6-0) ga je porazio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, a 43-godišnji ‘‘Krazy Horse‘‘ nije upisao pobjedu od devetog mjeseca 2016. godine.

Linker
24. travanj 2024 06:33