K1 i Boks

(VIDEO) Shields upitala fanove žele li meč protiv kćeri legendarnog Alija?!

Laila Ali i Claressa Shields
 Screenshot (YouTube)
Claressa Shields je odlučila zagolicati maštu boksačkih fanova mega mečem protiv kćeri legendarnog teškaškog prvaka Muhammada Alija. A sve je zapravo potaknula najava mogućeg povratka Floyda Mayweathera jr-a. O čemu se točno radi?

U jeku gotovo javnih pregovora oko uvjeta novog meča protiv naše Ivane Habazin, američka boksačica je odlučila objaviti zamljivu objavu na svom službenom Instagramu.

"Hmmmm... Laila Ali je rekla da će se i ona vratiti iz mirovine, ako se Floyd Mayweather vrati. Biste li htjeli vidjeti meč između mene i nje? Claressa Shields vs. Laila Ali???", napisala je Shields objavivši pritom video sučeljavanja s kćeri slavnog boksača.

Ali je svoju profesionalnu boksačku karijeri završila još 2007. godine svladavši Gwendolyn O'Neil. To joj je bila 24 pobjeda u profesionalnoj karijeri i nevjerojatan 21. nokaut. Danas 42-godišnjakinja je TV lice i već godinama nije u boksu. Nije poznato koliko je ozbiljna bila kada je najavila povratak u slučaju novog Mayweatherovog ulaska u ring. No, svakako bi američka javnost bila zainteresirana za meč Ali vs. Shields. Unatoč tome što je godinama neaktivna u profesionalnom boksu, kćer legendarnog Muhammada je izuzetno popularna, a samo na Instagramu je prati gotovo 900 tisuća ljudi. Usporedbe radi, dvostruka olimpijska pobjednica Shields ima "tek" 215 tisuća pratitelja.

Shields je, s druge strane, opsjeduta svojom ostavštinom te svaku priliku koristi kako bi istaknula da je ona ženski boksački "GOAT", odnosno najbolja boksačica svih vremena. Upravo pobjedom protiv Habazin želi srušiti Lomachenkove rekorde i time pokazati da zaista jest ono što tvrdi. Meč protiv imena (prezimena) kao što je Ali bi svakako donio dodatnu dimenziju njezinoj krijeri. No, za sada je nejasno koliko je bila ozbiljna u svojim najavama, a koliko se radi tek o šali...

Mi se ipak nadamo da će se prvo realizirati sada već toliko dugo i željno iščekivan dvoboj protiv naše Ivane Habazin. Borba najbolje hrvatske boksačice i Amerikanke koja je već osvojila dva naslova svjetske prvakinje pobjednici će donijeti titulu u supervelter kategoriji. Ivana (20-3) će u ovom dvoboju loviti 21. profesionalnu pobjedu, a Shield (9-0) ulazak u povijest. S obzirom na to da je već osvajala pojaseve u srednjoj i supersrednjoj kategoriji, Claressa bi, ako svlada Habazin, u samo 10 profesionalnih nastupa iza sebe imala osvojene titule u tri različite kategorije. To bi bilo brže od bilo koga u povijesti boksa. Naravno, ako se borba uopće održi što je i dalje neizvjesno.

Linker
08. svibanj 2024 01:46