K1 i Boks

(VIDEO) Skandal u Rigi! Briedis se poslužio laktovima i udarcima iza zvona kako bi osigurao pobjedu

 

Kaotične scene i sramotno suđenje obilježili su sinoć u Rigi polufinalni meč World Boxing Super Series turnira u lakoteškoj kategoriji između Latvijca Mairisa Briedisa (26-1-0, 19 KO) i Poljaka Krzystzofa Glowackog (31-2-0, 19 KO).

Prva runda meča nije donijela ništa kontoverzno, ali već u drugoj stvari su iznenada počele potpuno izmicati kontroli. U zadnjoj minuti druge runde Glowacki iz klinča pogađa Briedisa ilegalnim udarcem u potiljak. No prije nego što je sudac uspio zaustaviti akciju i rastaviti borce Briedis ekspresno uzvraća te laktom pogađa Glowackog u bradu. Poljak od snage udarca pada u nokdaun i sudac Robert Byrd za kaznu Briedisu oduzima bod.

Meč se nastavlja i Briedis ovog puta legalnim udarcima dolazi do novog nokdauna. Glowacki preživljava brojanje i uskoro se čuje zvono.

No tu nije bio kraj. Usprkos kraju runde borci se bacaju u totalnu makljažu i nastavljaju razmjenjivati udarce, a izgubljeni Byrd dopušta akciju iza zvona sve dok Glowacki ponovno ne završava na podu. Kut Glowackog prosvjeduje sucu koji pokazuje kako zvono uopće nije čuo. Borba ulazi treću rundu i Briedis dovršava sada već dobro ošamućenog Glowackog novim nokdaunom i upisuje kontroverznu pobjedu.

Još je tragičnije što je Breidis nakon meča priznao da je čuo zvono, ali je ipak odlučio nastaviti udarati. Hoće li borbe biti poništena tek treba vidjeti.

Briedis je pobjedom osvojio WBO "cruiserweight" titulu i osigurao finale turinra gdje će ga čekati IBF prvak Yunier Dorticos (24-1, 22 KOs) koji je u drugom polufinalu brutalnim nokautom završio Andrewa Tabitija.

" frameborder="0" allowfullscreen>

" frameborder="0" allowfullscreen>

Linker
16. lipanj 2024 16:43