K1 i Boks

(VIDEO) Skoro 260 kilograma je treslo Gloryjev ring u sunaslovnoj borbi! Tariq Osaro proslavio pobjedu plesom

Tariq Osaro

 Screenshot/GLORY
Ipak smo malo više očekivali od ovog meča u teškoj kategoriji, pomalo neatraktivna borba...

Glory 95 priredba u zagrebačkoj Areni došla je do svoje sunaslovne borbe večeri, okršaja u teškoj kategoriji. U ring su ušli četvrtorangirani Tariq ‘‘Cookie‘‘ Osaro i desetorangirani Nico ‘‘Big Sexy‘‘ Pereira Horta. Obojica su ogromni teškaši koji teže skoro 130 kilograma svaki.

U prvoj rundi je izgledalo kao da su oba borca rezervirani i oprezni. Obojica su bacali skoro isključivo ručne tehnike, pogotovo prednje direkte. Malo sporiji početak borbe i teško je bilo za prosuditi tko je u prednosti nakon prve tri minute. Antonio Plazibat, koji je večeras u ulozi komentatora, rekao je da bi prvu rundu presudio 10-10, ali ipak svih pet sudaca je presudilo u korist Osara 10-9.

Druga runda je donijela puno više akcije, ali i dalje gledamo vrlo podjednak meč. Teška zadaća je pred sudcima, ali unatoč tome, svi se slažu u svojim odlukama i ponovno svih pet sudaca donosi isti rezultat. Ponovno 10-9 u korist ‘‘Cookieja‘‘ i sveukupno 20-18.

U trećoj rundi Pereira Horta je trebao prekid, ali nije ga uspio ostvariti. Visok tempo natjerao je oba borca da daju sve od sebe i zato su pred kraj meča djelovali ispuhano i usporeno. Pomalo razočaravajuća borba, očekivali smo veću raznolikost, ali uglavnom su samo ručne tehnike korištene. Jako malo ‘‘kickova‘‘, koljena i udaraca u tijelo što je učinilo ovu borbu vrlo jednoličnom i pomalo neatraktivnom.

Pobjednik je nigerijski borac Osaro koji je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a zatim je pobjedu proslavio ranije obećanim plesnim pokretima.

Linker
22. rujan 2024 00:22