K1 i Boks

(VIDEO) Službeno potvrđena borba Canela i Kovaleva! Rus za meč osigurao rekordni honorar

Saul Canelo Alvarez i Sergey Kovalev
Boksački spektakl službeno je potvrđen! Saul Canelo Alvarez i Sergey Kovalev ukrstit će rukavice 2. studenog u Las Vegasu. Ulog će biti WBO pojas poluteške kategorije kojeg trenutno drži ruski borac.

Jedan od najiščekivanijih mečeva godine jučer je, 13. rujna, putem Twittera službeno potvrdio DAZN na čijoj će se streaming platformi borba prenositi uživo.

Canelo (52-1-2, 35 KO) će tako u MGM Grand Garden Areni pokušati doći do naslova u četvrtoj različitoj težinskoj kategoriji. Meksikanac je u posljednjem meču održanom u svibnju jednoglasnom odlukom porazio Daniela Jacobsa čime je svojim WBA (Super), WBC i The Ring titulama srednje kategorije pridodao i onu IBF-a.

Kovalev (34-3-1, 29 KO) će pokušati zadržati svoj WBO poluteškaški naslov kojeg je obranio u kolovozu nokautiravši Anthonyja Yardea. Rus je od 2013. do 2016. godine titulu obranio devet puta sve dok njegovom pobjedničkom nizu na kraj nije stao Andre Ward porazivši ga dvaput za redom. Upražnjenu titulu vratio je nakon umirovljena Warda da bi je zatim ponovno izgubio protiv Eleidera Alvareza i konačno po treći put osvojio u revanšu s Kolumbijcem prošle godine.

Canelo s DAZN-om 2018. potpisao povijesni ugovor vrijedan više od 300 milijuna dolara, a Kovalev će za borbu protiv meksičke zvijezde također osigurati pozamašnu cifru. Prema izvješćima Rus bi u džep trebao spremiti čak 12 milijna dolara što je daleko najveći honorar u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

DAZN USA je na svom službenom YouTube kanalu izbacio i prvu video najavu za meč kojeg promoviraju kao Canelov najveći izazov do sada.

Linker
18. travanj 2024 10:57