K1 i Boks

(VIDEO) Terence Crawford ostvario novu dominantnu pobjedu, no u kompliciranoj je situaciji

Terence Crawford
 screenshot
Svoju 36. profesionalnu pobjedu ostvario je Terence Crawford prošlog vikenda. Prekidom u devetoj rundi savladao je 'Mean Machinea', Egidiusa Kavaliauskasa, nakon čega je još jednom prozvao preostale prvake, izrazivši želju da nakon super lake počisti i velter kategorije.

32-godišnji Terence Crawford (36-0, 27 KO) nastavlja dominantno krčiti svoj put prema statusu jednog od najboljih boksača današnjeg doba. U devetoj rundi prekidom je zaustavio Egidiusa "Mean Machide" Kavaliauskasa, do sada neporaženog boksača iz Litve koji je napao njegovu WBO titulu velter kategorije. Bila mu je to ujedno sedma pobjeda prekidom u nizu i deseta u posljednjih 11 mečeva. Tek je Viktor Postol unutar tog niza izdržao s njim svih 12 rundi.

Nakon što je prije dvije godine, pobjedom protiv Juliusa Indonga, postao apsolutni prvak super lake kategorije (nositelj sva četiri elitna pojasa), Crawford se uputio u velter. Tamo je odmah savladao Jeffa Horna čime je uzeo WBO titulu, a najavio je kako mu je cilj dokopati se i ostalih. Ipak, do sada je WBO obranio tri puta, a prilika za neku od preostalih nije došla. Teško da će doći i sada. Manny Pacquiao za svoj WBA naslov ima drugačije planove, dok se WBC i IBF prvak Errol Spence Jr. oporavlja od teške prometne nesreće.

Crawford je izrazio želju da se umirovi do 36. rođendana, ali to ne namjerava napraviti prije nego počisti i velter kategorije. Tako je nakon čega iskoristio priliku prozvati preostale prvake. No, sve u svemu, prije napada na još koji pojas će morati obraniti ovog kojeg ime. Nažalost, takva situacija mu višestruko škodi, budući da nema priliku potvrditi ono što želi, a to je da je najbolji boksač svijeta u ovom trenutku. Potencijalni protivnici su sjajna imena, ali nažalost za upariti ih je potrebno nešto više od same želje boksača.

Trenutno nema elitne boksačke ljestvice koja Crawforda nema u Top 3 pound-for-pound poretka, a ako uspije u svojoj namjeri postat će prvi boksač koji je postao apsolutni prvak dvije različite kategorije otkako postoje četiri elitne organizacije. Posljednji apsolutno prvak dvije kategorije bio je Evander Holyfield, no on je lakotešku i tešku kategoriju pokorio dok su još postojala samo tri elitna pojasa.

Linker
17. travanj 2024 12:39