K1 i Boks

VIDEO: Zamislite da ste bili tamo, pogledajte kako je izgledao prijelomni dio meča iz prvih redova

Tyson Fury v Oleksandr Usyk

 Mohammed Saad/AFP/Profimedia
Netko iz publike tko je sjedio u prvim redovima pružio nam je dio doživljaja iz Kingdom Arene

Zamislite da ste bili u Rijadu, u Kingdom Areni, na povijesnom obračunu u meču stoljeća za tron apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Naravno da je nemoguće preko ekrana dočarati tu atmosferu, publiku i energiju, ali bar djelić tog doživljaja nam donosi snimka jednog gledatelja koji je snimao (vrlo vjerojatno svojim mobitelom) ovu nevjerojatnu borbu iz prvih redova.

Uz sami ring sjedile su poznate osobe poput Cristiana Ronalda, Neymara Juniora i Anthonyja Joshue. Kako je ovaj boksački spektakl izgledao iz njihove perspektive, donosi nam sljedeća snimka.

Snimka sadrži onaj najvažniji, prijelomni dio meča koji se dogodio krajem devete runde. Oleksandr Usyk je doveo Tysona Furyja pred sami rub ponora, umalo ga nokautiravši. Konopci su spasili britanskog gorostasa da ne padne na pod, a sudac je započeo odbrojavanje u zadnjih desetak sekundi runde što je omogućilo Furyju da dočeka zvono koje oglašava kraj te presudne, devete runde meča. Time je dobio još 60 sekundi koje su mu očito bile dovoljne da se vrati natrag u borbu.

U tim trenutcima Kingdom Arena je gorjela. Svi su bili na nogama i ogromna buka je ispunila prostor dok je Fury zadnjim snagama uspijevao ostati u meču.

Kako je to izgledalo iz prvih redova uz sami ring, možete pogledati OVDJE.

Linker
21. srpanj 2024 11:20