K1 i Boks

(VIDEO) Zhilei Zhang otkrio detalje sparinga s Alexom Pereirom: ‘Mislim da on ima snagu za tešku kategoriju‘

Alex Pereira

 IAN MAULE Getty Images Via Afp
Mnogi fanovi diljem svijeta su izrazili žaljenje zašto takva dva udarača nisu zabilježila svoje sparing sesije kamerom

Teškaš Zhilei Zhang bio je toliko impresioniran vještinama Alexa Pereire da želi trenirati s njim za svoj sljedeći meč.

Govoreći s Arielom Helwanijem u srijedu na epizodi "The MMA Hour", Zhilei "Big Bang" Zhang prisjetio se kako je bilo sparirati s bivšim UFC prvakom u srednjoj kategoriji, a sada prvakom u poluteškoj kategoriji, Alexom Pereirom.

"Sparirali smo jednom četiri runde, tako da je tog dana za mene bilo ukupno 12 rundi, i imao sam dva protivnika prije nego što je Alex ušao u ring" objasnio je kineski boksač, dodajući: "On je dobar boksač."

"Mogu vam reći da ima dobre reflekse, dobru brzinu i dobru snagu. Gledao sam ga kako se bori u UFC-u, dominira u stojećem položaju i u udarcima."

Dok Pereira ima niz potencijalnih protivnika koji čekaju u redu, uključujući poljskog snažnog borca Jana Blachowicza i ruskog hrvača Magomeda Ankalaeva, "Poatan" je također nagovijestio prelazak u tešku kategoriju.

Zhang vjeruje da bi Pereira postigao isti uspjeh u težoj kategoriji kao i u srednjoj odnosno poluteškoj, jednostavno izjavivši: "Mislim da ima sve što je potrebno... Mislim da ima snagu koja bi se mogla prenijeti u tešku kategoriju." Zapravo, Pereira se tako dobro kretao ispred teškaškog boksača da bi ga 41-godišnji Zhang volio zadržati za svoj sljedeći pripremni kamp, izjavivši: "Volio bih da ga ugostim u svom kampu i učimo jedan od drugog."

To nije samo uljudnost s Zhangove strane, budući da je u intervjuu za Mirror Fighting rekao gotovo isto odmah nakon sparing sesije koja se održala u svibnju 2023.

"Bilo je sjajno dijeliti ring s njim. Mislim da je to sjajna prilika za mene da naučim što se događa izvan boksačkog ringa i poboljšam svoje vještine."

"On je sjajan UFC borac i to vidim kao proces učenja. Obojica učimo jedan od drugog, i on je sjajan tip."

Alex Pereira se također osvrnuo na sparing malo prije svoje uzvratne borbe s Israelom Adesanyom, napisavši na X-u: "Kakav sparing! Nakon četiri runde s Zhangom, vrlo sam samopouzdan za svoju sljedeću borbu. Bilo je teško i opasno, upravo ono što mi je trebalo."

Linker
04. rujan 2024 09:30