K1 i Boks

(VIDEO) ‘Zurdo‘ Ramirez upisao novi nokaut i došao do 43-0, slijedi li napad na poluteškaški pojas?

Zurdo Ramirez vs. Yunieski Gonzalez

 Screenshot (youtube, Dazn)
Fenomenalni Meksikanac nastavlja harati i graditi svoj savršeni profesionalni ‘skor‘

Trenutno najbolji neporaženi "skor" jednog profesionalnog boksača nastavlja se graditi i nakon ovog vikenda. Pomalo u sjeni raznih događanja, posebno ako gledamo na ono što prate naši čitatelji, ostao je posljednji meč Gilberta "Zurda" Ramireza, sjajnog boksačkog poluteškaša na putu prema svjetskom vrhu.

On je upisao svoju 43. profesionalnu pobjedu iz jednako toliko nastupa, prekidom u desetoj rundi savladavši Yunieskija Gonzaleza, iskusnog kubanskog boksača koji mu je trebao poslužiti kao vjerojatno posljednja stanica pred napada na jedan od svjetskih pojasa. Čini se kako je, zbog ugovora s istim promotorom, trenutno najbliži onome WBA pojasu, koji drži Dmitry Bivol, no svakako je kandidat i za pojaseve u vlasništvu Artura Beterbieva (WBC, IBF) te Joea Smitha Jr. (WBO).

Gonzalez je u meč došao skupo prodati svoju kožu pa je u prvim rundama više puta bacao velikog favorita u probleme. Pokazao je Zurdo kako je to nešto što nije očekivao, ali se ipak jako dobro snašao te s vremenom počeo preuzimati kontrolu nad mečem.

Sredinom meča uhvatio je Meksikanac svoj ritam te je bilo pitanje vremena kad će sve završiti. Gonzalez je ipak sve to izdržavao i na trenutke kretao u itekako opasne napade. Kao da je bio inspiriram nastupom Dereka Chisore protiv Josepha Parkera, nešto ranije istog vikenda. Ipak, nakon teškog napada u desetoj rundi više nije mogao. Sudac je prepoznao da su udarci sve čišći te na nema potrebe dozvoljavati još veću štetu kod Kubanca pa je meč prekinuo. Nije se Gonzalez bunio, čak je suca zagrlio i uz osmijeh ga podigao u zrak.

30-godišnji Ramirez, koji je prije prelaska u polutešku kategorije držao WBO pojas u super srednjoj, je vlasnik najvećeg neporaženog "skora" u povijesti "modernog" boksa, a da u tom trenutku nema titulu prvaka. Jedan od ta dva podatka trebao bi se promijeniti u idućem meču. Ako ne dobije napad na titulu nego bude prisiljen odraditi još jedan ovakav meč, to uistinu neće imati baš nikakvog smisla.

Ispod teksta možete pogledati sve najbolje trenutke ovog meča.

Linker
20. travanj 2024 16:11