K1 i Boks

Vitor Belfort provocira ‘Canela‘ Alvareza: ‘On neće imati muda boriti se protiv mene‘

Vitor Belfort
 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Braća Paul nisu jedina imena za koja je Vitor Belfort zainteresiran po pitanju idućeg protivnika

Čini se kako je Vitor Belfort prepun samopouzdanja nakon što je u noći sa subote na nedjelju savladao 58-godišnjeg Evandera Holyfielda. Iako je legendarni Holyfield izgledao jako loše u ringu te je očito kako su godine uzele danak, ''Phenom'' je žestoko proslavio pobjedu i jedva čeka ponovno kročiti u ring.

44-godišnji Vitor jako je zainteresiran za borbu protiv Jakea Paula. On i Anderson Silva nakon borbe prozvali su braću Paul. Jasno je kako su MMA veterani prepoznali dobru priliku u borbi protiv youtubera. Obojica bi bili favoriti, a financijski bi se jako dobro naplatili u tim mečevima. Međutim, Vitor Belfort navodno je zainteresiran i za jednog daleko opasnijeg protivnika.

''Phenom'' je na konferenciji za medije nakon Trillerove priredbe na kojoj je nastupao spomenuo i ''Canela'' Alvareza (56-1-2). 31-godišnji Meksikanac po mnogim ljestvicama trenutno je ''P4P'' najbolji boksač svijeta, a ujedno je i vlasnik niza pojaseva u super-srednjoj kategoriji (WBA, WBC, WBO, The Ring). U jedanaestom mjesecu, točnije 06. studenog očekuje ga borba protiv Caleba Planta (21-0-0). Belfort bi u borbi protiv ''Canela'' bio veliki autsajder, no svejedno ga je prozvao nakon pobjede protiv Holyfielda.

''On se neće (usuditi) boriti protiv mene na kilaži od 185 'pounda' (83.91 kilogram). On neće imati muda za tu borbu, to vam obećavam. Ako se usudi, spremno je 30 milijuna dolara.'', izjavio je Belfort u razgovoru s Trillerovim Ashleyjem Haasom.

Saul ''Canelo'' Alvarez nikada u svojoj karijeri nije nastupio u meču koji je bio ugovoren na kilaži većoj od 175 ''pounda'' (79.37 kilograma). Vitor Belfort osam centimetara viši je od ''Canela'' te osjetno fizički veći i teži. Naravno da Vitor želi određenu prednost u startu jer je Meksikanac daleko kvalitetniji boksač od njega. Međutim, pitanje je što ''Canelo'' ima za dobiti tom borbom. Radi se o ozbiljnom boksaču koji je u naponu snage i još uvijek nije kročio u svijet egzibicija, youtubera i sličnih mečeva koje sve češće gledamo u boksu.

Linker
19. travanj 2024 18:49