K1 i Boks

‘Vjerujem u Ngannouovu pobjedu, Joshua bi mogao početi paničariti kad shvati s čime se suočava‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou 

 DANIEL LEAL Afp
Dan Hardy uvjeren je kako je ‘AJ‘ povoljniji protivnik za Ngannoua od Furyja

Otkako je početkom mjeseca objavljeno kako će Anthony Joshua i Francis Ngannou odmjeriti snage u boksačkom ringu, brojni analitičari, borci i treneri iznijeli su svoje prognoze meča koji će se 9. ožujka održati u Rijadu. Među posljednjima svoje viđenje okršaja između "AJ"-a i "Predatora" iznio je Dan Hardy.

Bivši izazivač za pojas UFC-ove velter divizije (krajem ožujka 2010. izgubio od Georgesa St-Pierrea) u razgovoru za TNT Sports nizao je pohvale na račun Ngannouovog debija protiv Furyja, a potom ponudio i konačnu prognozu predstojećeg meča između kamerunskog nokautera i Joshue.

"Iskreno govoreći, i mene je iznenadio. Koliko god da sam podržavao Ngannoua, predosjećao sam da će Tyson doći do njega u petoj ili šestoj rundi. Ali Ngannou je napravio toliko stvari koje su me iznenadile; zadržao je prisebnost, bio je strpljiv, nije se uhvatio ni na kakve ‘finte‘. Bila je to izvanredna izvedba", rekao je Hardy pa nastavio:

"Tysona je puno teže pogoditi nego Joshuu. ‘AJ‘ nakon udaraca ostaje u dometu, a to je trenutak kada Ngannouovi protuudarci padaju. Čak i ako budu padali u blok, još uvijek mislim da će ga poljuljati. Tu je i psihološki učinak kada Joshua shvati koliko taj tip snažno udara. ‘AJ‘ bi mogao početi paničariti kad shvati s čime se suočava. Ne mislim da ima vrstu pribranosti koju je Tyson morao zadržati za svih deset rundi. Vjerujem u Ngannouovu pobjedu, osjećam da je ovo mnogo povoljnija borba za njega i ja ću ga podržati".

Linker
01. svibanj 2024 13:27