K1 i Boks

Vladimir Kličko i Floyd Mayweather Jr. ulaze u Kuću slavnih, među novim članovima i kći boksačke legende

Vladimir Kličko i Floyd Mayweather Jr
 CHRISTIAN CHARISIUS / DPA VIA AFP, TI YUBU / IMAGINECHINA VIA AFP
Nominirani za uvrštenje u Kuću slavnih trebali su dobiti najmanje 80 posto glasova

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko i Amerikanac Floyd Mayweather Jr. predvode generaciju novoizabranih stanovnika Međunarodne boksačke kuće slavnih, objavila je ova institucija sa sjedištem u gradiću Canastota u saveznoj američkoj državi New York.

Vladimir Kličko će se tako naći uz starijeg brata Vitalija koji je 2018. postao prvim ukrajinskim boksačem uvrštenim u Međunarodnu boksačku kuću slavnih. Vladimir Kličko drži rekord u dužini boravka na svjetskom tronu, a naslov profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji držao je punih 12 godina i dva dana.

Floyd Mayweather Jr. iza sebe ima karijeru s 50 pobjeda i bez ijednog poraza te 11 svjetskih naslova osvojenih u pet različitih težinskih kategorija.

Među onima koji će 2021. biti uvršteni u Kuću slavnih nalazi se i Laila Ali, kći boksačke legende Muhammada Alija, koja je bila neporažena u 24 profesionalne borbe.

Uz spomenute, tijekom svečanosti koje su planirane između 10. i 13. lipnja sljedeće godine, u Kuću slavnih će biti uvršteni još i olimpijski pobjednik te bivši svjetski prvak u srednjoj i poluteškoj kategoriji Amerikanac Andre Ward i američka boksačica Ann Wolfe, svjetska prvakinja u tri težinske kategorije.

Glasačko tijelo Međunarodne boksačke kuće slavnih čine članovi Američke udruge boksačkih novinara te skupina kroničara boksa, a nominirani za uvrštenje u Kuću slavnih trebaju dobiti najmanje 80 posto glasova.

Linker
12. rujan 2021 06:54