K1 i Boks

Vraća se Badr Hari! Marokanac se pohvalio potpisom novog ugovora

Jedan od najpopularnijih i najboljih kickboksača svih vremena, Badr Hari, još jednom će se vratiti u ring. 14 mjeseci nakon posljednjeg meča, Marokanac je potpisao novi ugovor s Gloryem, koji mu nalaže još šest nastupa u američkoj kickboxing promociji.

34-godišnji Hari posljednji put je nastupio u ožujku prošle godine. Borio se protiv Hesdya Gergesa i pobijedio, no pobjeda mu je poništena nakon što su oba borca bili pozitivni na doping testu. Hari je suspendiran na 19 mjeseci i može se u akciju vratiti 7. prosinca 2019. godine, s obzirom na to da se suspenzija provodi retroaktivno. Ipak, to nije smetalo Gloryu da mu ponudi novi ugovor i time osigura da će se njegov povratak dogoditi u njihovom kavezu.

“Dragi moji fanovi, obećao sam vam da će 2019. godina biti naša. Danas vas mogu obavijestiti kako sam s Gloryem potpisao novi ugovor na šest borbi. Sad je vrijeme za vratiti krunu”, napisao je Hari na Instagramu, ispod fotografija s predstavnicima američke promocije.

Budući da mu suspenzija istječe tek u prosincu, pitanje je zna li možda Hari nešto više od nas, tj. postoje li neke šanse da se ista skrati. To bi mu sigurno osiguralo koji nastup u ovoj godini. Ukoliko se tako nešto ne dogodi, šanse da ova godina bude “njegova” su minimalne.

Inače, Glory već neko vrijeme ima ambiciju organizirati revanš meča Harija i Rica Verhoevena, koji je u prosincu 2016. godine završio pobjedom Verhoevena, nakon što je Hari ozlijedio ruku. Takav kraj ostavio je gorak okus u ustima fanova, posebno onima na strani Marokanca te isti od tada čekaju novu priliku za pogledati taj meč. Vjerojatno je i Hari mislio na to, kad je naveo vraćanje krune, iako Glory kruna zapravo nikad niti nije bila njegova.

Linker
27. travanj 2024 07:01