K1 i Boks

Vraća se legendarni Manny Pacquiao! Pogledajte kada, gdje i s kim se bori filipinska ikona

LAS VEGAS, NEVADA - AUGUST 21: Manny Pacquiao prepares for a WBA welterweight title fight against Yordenis Ugas at T-Mobile Arena on August 21, 2021 in Las Vegas, Nevada. Ugas retained the title by unanimous decision. Steve Marcus,Image: 628278426, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Steve Marcus/Getty images/Profimedia

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/getty Images/profimedia
Bilo je šuškanja da će se boriti s McGregorom, ali to je otpalo

Nasljeđe Mannyja Pacquiaa u boksu je nepremostivo – jedini prvak u osam divizija u povijesti sporta i pun očaravajućih izvedbi protiv nekih od velikana plemenite vještine. Sada se "Pac-Man" sprema za povratak u ring, sa službeno objavljenom težinom i datumom.

Pacquiao je neslužbeno objesio rukavice 2021. nakon što je pretrpio poraz od Yordenisa Ugasa u borbi za WBA naslov u velter kategoriji , pojas koji mu je oduzet samo osam mjeseci prije.

Od tada se filipinski fenomen povezivao s ekshibicijskim borbama protiv Floyda Mayweathera i Amira Khana, kao i s potencijalnom profesionalnom borbom protiv Conora McGregora. Ipak, protivnik Pacquiau bit će manje poznato ime u svijetu boksa, a više naviknuto na kickboxing i muay thai – Buakaw Banchamek.

Poznat kao "Bijeli lotos", Banchamek se može pohvaliti kickboxing omjerom od 241-14-24, sa sedamdeset i tri pobjede nokautom i dvostruki je K-1 svjetski MAX prvak. Unatoč svom legendarnom statusu i velikom iskustvu u kickboxingu i tajlandskom boksu, 41-godišnjak nema boksačkog iskustva.

Borba – zakazana za 20. travnja u Impact Areni u Bangkoku, Tajland – bit će najavljena kao "The Match of Legends" i sastojat će se od šest rundi po tri minute s dvije minute pauze između svake od njih.

Ograničenje težine postavljeno je na 70 kilograma, a pobjednik će dobiti WBC Legend pojas, kao i 10 milijuna tajlandskih bahta (nešto manje od 260.000 eura).

Objava dolazi samo nekoliko dana nakon što je McGregor otvoreno otkrio svoje želje da se bori protiv Pacquiaa u Saudijskoj Arabiji, ali je rekao da se težina pokazala kao kamen spoticanja za njegovog plesnog partnera kada je veteranu rekao da "izvadi jaja iz torbice" i bori se s njim u nekoj većoj kategoriji.

McGregor je imao nešto manje od 70 kilograma kada se suočio s Mayweatherom u svom jedinom natjecanju u profesionalnom boksu, ali ovog puta nije bio za to. Bilo kako bilo, on će objaviti ime svog protivnika na Novu godinu, a legendarni Filipinac odradit će meč u travnju.

Linker
06. svibanj 2024 00:33