K1 i Boks

Wallin o porazu od Joshue: ‘Jednostavno je bio bolji, borba s njim mi je bila puno teža od one protiv Furyja‘

Otto Wallin

 Screenshot/YouTube (Boxing News)
Švedski teškaš osvrnuo se na meč kojeg je prošlog vikenda u Rijadu odradio s bivšim svjetskim prvakom

Iako je u svojim izjavama uoči borbe isticao kako je uvjeren da može pobijediti Anthonyja Joshuu, Otto Wallin protiv bivšeg je svjetskog prvaka u Kingdom Areni (Rijad) pao je praktično bez ispaljenog metka. "AJ" je isporučio dominantnu izvedbu i podsjetio na svoje stare dane, a Wallinov kut odlučio je prekinuti meč nakon šeste runde, u kojoj je švedski teškaš primio siloviti lijevi kroše. Osam dana nakon borbe, poraženi borac se oglasio i prokomentirao svoj obračun s Joshuom.

"Naravno da sam razočaran što sam izgubio tu borbu, ali to je život, nekad pobijediš, a nekad izgubiš", rekao je 33-godišnji Šveđanin u razgovoru za Boxing News pa nastavio: "Osjećao sam se samopouzdano, smatrao sam da imam dobru šansu za pobjedu, ali sam ga, naravno, i shvatio i vrlo ozbiljno jer sam znao da je jedan od najboljih teškaša. Doista nemam nikakvih isprika, bio je bolji. Dobro je koristio raspon svojih ruku, pogodio me s nekim stvarno dobrim udarcima i jednostavno je bio bolji".

Na pitanje novinara Andija Purewala o tome je li ga Joshua nečime iznenadio, Wallin je odgovorio: "Pogodio me nekim dobrim udarcima u tijelo, imao je dobar ‘gameplan‘, odradio je stvarno dobar posao. Borba s njim bila mi je puno teža od one koju sam imao s Tysonom Furyjem. Možda je pronašao svoj novi dom s Benom Davisonom".

Nakon meča u borilačkoj se javnosti podosta govorilo o načinu na koji je meč završio. Nakon što je Wallin primio Joshuin razoran lijevi kroše u petoj rundi, njegov je trener Joey Gamache uoči šeste dionice odlučio prekinuti meč. Kao jedan od razloga navodio se slomljen nos, a švedski teškaš sada je i sam govorio o tome.

"Imao sam frakturu na nosu. Nije bilo potpuno slomljen, ali bila je to fraktura. Primijetio sam da krvarim, ali kada ste u borbi pod velikim ste adrenalinom. To je bilo u ranijem dijelu borbe, primijetio sam da krvarim, bilo je neugodno, ali ne mislim da je činilo veliku razliku", rekao je Wallin pa prokomentirao odluku svoga trenera da prekine meč: "Nisam mu proturječio. Joey mi je rekao da će prekinuti borbu, a ja mu nisam rekao ništa. Joey je sa mnom deset godina, vidio me na treninzima i na gotovo svim mojim borbama, te me nikad nije izvukao ni iz čega. Vjerujem mu i sretan sam što imam trenera koji je stavio moje zdravlje na prvo mjesto".

Linker
04. svibanj 2024 09:22