K1 i Boks

White misli ozbiljno: Grade se uredi i sjedište, 'Zuffa Boxing' kreće u studenom!

Dana White
 Screenshot
Nakon višegodišnjih najava predsjednik UFC-a Dana White će napokon ove jeseni krenuti s velikim projektom koji bi mu mogao promijeniti budućnost. Radi se o ulasku u svijet profesionalnog boksa i projektu koji se zove "Zuffa Boxing".

Čelnik elitne MMA promocije je razgovarajući s medijima ovog tjedna naglasio da se nada kako bi mogao dobro protresti boksaču scenu, odnosno da mu je cilj omogućiti da se najbolji svjetski profesionalni boksači bore protiv svojih najboljih konkurenata. S obzirom na razne ugovore koje boksači trenutačno imaju s raznim promotorima, takve su sitaucije vrlo rijetke, gotovo egzotične.

"Ključ čitave ove priče je dobiti sve mlade nadolazeće boksače i omogućiti da se najbolji bore protiv najboljih", tumači White, a prenosi portal MMAJunkie.

"To je to. Imam mnogo ideja kako to postići, uskoro ću se sastati s čovjekom koji će voditi ovaj projekt, proći ćemo kroz sve detalje, napraviti ćemo plan koji će se realizirati u studenom", dodaje predsjednik UFC-a.

Trenutačno se i dalje bavi kadroviranjem i infrastrukturom. Gradi se čitavo jedno posebno krilo zgrade samo za "Zuffa Boxing".

"Uprvo u ovom trenutku gradimo naše sjedište, zapravo gradimo čitavo krilo. U tijeku su građevinski radovi, gradimo urede, konferencijske sale i slično. Ideja je da smo do listopada potpuno spremni i zato sam vrlo uzbuđen. Ja sam spreman, uzbuđen sam i čitav tajming je savršen", otkriva White.

Ono za što će zasigurno bez previše muke pronaći tržište su "crossover" mečevi boksačkih i MMA zvijezda. Novinari su ga pitali je li to i dalje plan i ima li želje organizirati boksački meč između Claresse Shields i Amande Nunes. Prva je dvostruka boksačka zlatna olimpijka, a druga dvostruka UFC prvakinja.

"Nikada na to ne bih rekao ne. Ako Amanda nastavi ovako vladati divizijama, sve je moguće. S njom možemo postići zaista sve", zaključuje White.

Linker
19. travanj 2024 11:05