K1 i Boks

White potvrdio pregovore s Claressom Shields: Nakon meča s Habazin ulazi u kavez s UFC prvakinjom?

Claressa Shields
 Screenshot/Youtube
Američka boksačka zvijezda i dvostruka olimpijska pobjednica Claressa Shields iskazala je interes za prelazak u MMA, a predsjednik UFC-a Dana White odmah se bacio na posao kako bi dogovorio još jedan "crossover" meč.

Shields, koju 10. siječnja čeka meč za titulu protiv najbolje hrvatske boksačice Ivane Habazin, rekla je da bi se voljela okušati u MMA-u, a privlači ju ideja meča s aktualnom UFC-ovom prvakinjom Amandom Nunes. Potvrdio je to i njen promotor Dmytriy Salita rekavši da može zamisliti njihov MMA meč u 2020. godini.

Nunes će ovog vikenda braniti pojas bantam kategorije protiv Germaine de Randemie na UFC 245, a Shield će kao posebna gošća pratiti meč iz prvih redova.

"Claressa Shields dolazi, bit će na subotnjoj borbi. Dolazi gledati meč, no iskreno, razgovarao sam s njenim ljudima. Znam da su obje zainteresirane, ali vidjet ćemo kao će se sve odigrati. Imamo poštovanja prema njoj, dolazi na borbu i bit će zabavno", otkrio je Dana White uz zagonetan osmjeh.

Nunes je dvostruka UFC prvakinja, prva u povijesti, s pojasevima u bantamu i perolakoj, a protiv De Randemie će loviti desetu uzastopnu pobjedu. Potencijalnih izazivačica je sve manje, a još manje je onih koje mogu privući gledatelje. White spas vidi u neporaženoj boksačkoj zvijezdi, ali neće biti zabrinut ni ako pregovori propadnu.

"Nikada neće ponestati protivnika. Uvijek postoji netko sljedeći", rekao je White.

Shields (9-0, 2 KO) se trenutno priprema za meč s Ivanom Habazin (20-3, 7 KO), najboljom hrvatskom boksačicom, nakon što je borba već dvaput propala, a treći je termin zakazan za 10. siječnja. Posljednji put je meč otkazan zbog divljačkog napada na trenera Ivane Habazin na vaganju uoči borbe, a prvi put je odgođen zbog ozljede Shields.

Linker
05. svibanj 2024 15:19