K1 i Boks

Whyte savladao Rivasa nakon 12 rundi i uzeo privremeni WBC pojas

Rivas vs. Whyte.
Dillian Whyte postao je privremeni WBC svjetski boksački prvak teške kategorije nakon što je savladao Oscara Rivasa sudačkom odlukom nakon 12 rundi. Whyte je u meču bio ugrožen, jednom je završio na podu, ali u globalu je ipak boksao bolje i napravio više te zasluženo slavio.

Meč Whytea i Rivasa nije donio neki visok tempo niti boks u kojem bi boksači tražili završetak meča. Zapravo, ostao je dojam kako su obojica mogli pružiti puno više, ali kao da su se čuvali za kasnije runde i nisu bili spremni napasti tj. podići tempo čak u situacijama kad se to činilo potrebnim.

Whyte je bolje otvorio i već u drugoj rundi ozbiljno je uzdrmao Rivasa. Kad je vidio kako je Kolumbijac zaplesao na nogama, Whyte je krenuo završiti meč, no ipak nije bilo dovoljno preciznih udaraca i Rivas se u potpunosti oporavio. Radio je Englez većinom direktom, dok je Rivas tražio otvaranje za prolaz zadnjim krošeom, tako da je tu bilo puno više nadmudrivanja nego pravog boksa. I to je bio način bio je odgovarao Whyteu, budući da se on kretao ofenzivnije i pogađao više direkta.

Očito je bilo kako Whyte ima meč pod kontrolom, no to se krenulo mijenjati u devetoj rundi. Tad je Rivas napokon pronašao udarac koji je tražio cijeli meč i njime je poslao Whytea na pod. Ovaj je izdržao brojanje i vratio se u meč. Nažalost po neutralne gledatelje, Rivas kao da se u prethodnom napadu potrošio i nije odmah nastavio u istom stilu. 10. i 11. runda tako su ponovno bile sporije, da bi posljednje tri minute dale najviše uzbuđenja. Rivas je napao i Whyte je još jednom bio ozbiljno uzdrman. Kolumbijac kreće u napad, no onda uskače sudac i daje mu opomenu zbog napadanja glavom. To je dalo Whyteu sasvim dovoljno vremena da se oporavi, vrati u meč i izdrži do zvona za kraj.

Suci su na kraju bodovali 115-112, 115-112 i 116-111 za Whyte što odgovara onome viđenom u ringu. Ipak, situacija iz posljednje runde ipak je malo pokvarila dojam i bacila svojevrsnu sjenu na pobjedu Whyte. On je tako došao do privremenog WBC pojasa i pozicije obaveznog izazivača Deontaya Wildera. Naravno, znamo kako u današnjem boksu to ne mora ništa značiti, no isto tako smo svi svjesni kako bismo voljeli vidjeti Whytea protiv "Bronze Bombera".

Linker
20. travanj 2024 02:11