K1 i Boks

Whyte se oglasio nakon brutalnog poraza: 'Povetkin je izvukao jedan od najboljih udaraca svoje karijere'

Dillian Whyte
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
"Bila je to glupa pogreška, taj sam udarac blokirao 100 puta na treningu..."

Dillian Whyte puno je toga riskirao borbom protiv Alexandera Povetkina. Već su sve oči bile usmjerene prema 2021. godini i njegovom napadu na WBC pojas, ali udarač iz Brixtona u međuvremenu je prihvatio borbu s ruskim veteranom i skupo platio tu odluku.

Iako je sve izgledalo dobro za Whytea nakon prve četiri runde, jedan aperkat u petoj poslao ga je u carstvo snova i ozbiljno ugrozio njegove planove.

U Brentwoodu je prekinut Dillianov niz od 11 pobjeda, ostao je bez WBC-ovog privremenog pojasa i pozicije iz koje je mogao napasti svjetski tron...

Pa što onda slijedi za Whytea? Kako je još odmah nakon borbe otkrio slavni promotor Eddie Hearn, Dillian po ugovoru ima pravo na revanš i čini se kako je to smjer u kojem će se odvijati ova priča.

"Ne žalim ni za čim", rekao je Whyte Sky Sportsu na pitanje - "Je li napravio pogrešku kada je prihvatio meč s Povetkinom, a mogao je samo čekati svoju priliku za napad na pojas koji trenutno drži Tyson Fury?"

"Bila je to sjajna borba i Povetkin je dobro odradio svoj posao. Znam da ga mogu pobijediti i to sam pokazao još od prve runde. Očito je da on ima puno iskustva. Znam i da je njegov kut bio blizu toga da prekine meč, ali onda je on izvukao jedan od najboljih udaraca svoje karijere. To vam je teška kategorija, puna drame, uspona i padova", komentirao je Whyte svoj posljednji meč.

"Nisam navalio na njega u četvrtoj jer znam koliko je opasan", kazao je Dillian pa se osvrnuo na presudni udarac:

"Bila je to glupa pogreška. Taj sam udarac blokirao 100 puta na treningu, a taj jedan put kad je to bilo najpotrebnije sam zakasnio. No, ja sam i dalje jedan od najboljih teškaša svijeta. Nisam star, niti isprebijan. I dalje učim i naučio sam puno iz ove teške pogreške. I dalje sam isti, spreman i jedva čekam ulazak u ring. Znam da je on opasan lik i dobar borac koji je pobijedio puno TOP protivnika. Zahvatio me, ali nije to bio meč u kojem me prebijao iz runde u rundu i znam da ću u revanšu posao odraditi onako kako treba. Obojica smo u formi i nema smisla čekati iduću godinu", zaključio je Whyte.

Linker
18. travanj 2024 09:01