K1 i Boks

Wilder ipak prije Hrgovića? Eddie Hearn otkrio kada bismo mogli gledati meč Wildera i Joshue

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Poznati svjetski boksački promotor nada se uspješnim pregovorima s Wilderom i njegovim timom

Važni mečevi čekaju Anthonyja Joshuu i Deontayja Wildera na boksačkom spektaklu koji će se 23. prosinca (12. mjesec) održati u Saudijskoj Arabiji.

Wilder će boksati protiv nekadašnjeg svjetskog prvaka, Josepha Parkera, dok Joshuu čeka jako opasni Šveđanin Otto Wallin. Porazi u ovim mečevima udaljili bi Wildera i/ili Joshuu podosta daleko od novih napada na titulu, a obojici je u interesu ponovo dohvatiti pojas svjetskog prvaka.

Anthony Joshua pobjedom nad Wallinom mogao bi doći na korak do svjetske titule. ‘‘AJ‘‘ će preskočiti Wallina u IBF-ovom poretku izazivača, ako ga porazi naravno. Time bi Joshua postao glavni kandidat za sljedećeg protivnika Filipa Hrgovića, a kako sada stvari stoje, Hrgović bi sljedeće godine mogao boksati za IBF-ov upražnjeni tron.

IBF je spreman oduzeti pojas Usyku ili Furyju ako se odluče na revanš, a s obzirom da je obavezni revanš dio njihovog dogovora, IBF će nekome oduzeti pojas, ako ostanu dosljedni svojoj odluci. Tada bi Hrgović i najbolje rangirani izazivač boksali za pojas, a Otto Wallin trenutno je najbolje rangiran. Joshua može preoteti njegovu poziciju i izboriti meč protiv Hrgovića, ali sudeći prema riječima Eddieja Hearna, prioritet im je meč protiv Deontayja Wildera

‘‘Šest tjedana uoči eventa zaprimili smo ponudu da Joshua bude dio tog eventa. Otto Wallin je protivnik. Istovremeno smo dobili ponude za Dmitryja Bivola i Jaija Opetaiju. Joshua je pristao jer želi odraditi tri meča ove godine. Wilder je također dio tog eventa, a dođu li obojica do pobjede, njihova borba je neizbježna. Imali smo nekoć ranije dogovor za siječanj (1. mjesec), a došli smo do situacije gdje nemamo nikakav dogovor. Ali sada obojicu čeka meč u prosincu, a nadamo se meču između Joshue i Wildera u ožujku (3. mjesec).‘‘, otkrio je Hearn za MacLife.

Dakle, Deontay Wilder je primarna opcija za Joshuu, a već u trećem mjesecu njih dvojica mogli bi dijeliti ring. Treba ipak uzeti u obzir kako su nekoliko puta pokušali ugovoriti međusobni obračun i nikad se nisu uspjeli dogovoriti. Lako je moguće da im i ovaj put propadnu pregovori, a tada bi se Joshua sigurno okrenuo ka Hrgoviću.

Sve u svemu, čeka nas jako zanimljiva boksačka godina.

Linker
17. travanj 2024 07:09