K1 i Boks

Wilder kritizirao Joshuu: 'Vidi se da je imao Klička u kampu, ovo nije način kako se osvećuje poraz'

Deontay Wilder
 screenshot/Youtube
Za razliku od većine kolega boksača, koji su puni hvale za pametan i siguran nastup Anthonyja Joshue u meču protiv Andyja Ruiza Jr., Deontay Wilder pun je kritike. On smatra kako Joshua nije boksao na način kakav je potrebno ako si svjetski prvak, posebno svjetski prvak koji tim putem osvećuje raniji poraz od istog boksača.

Uz komentare Joshuinog nastupa protiv Ruiza najčešće možemo vidjeti izraze poput pametno, odmjereno, taktički savršeno i slično tome. Nema sumnje kako to točno opisuje ono što se vidjelo u ringu Diriyah Arene, ali isto tako to nije ono što vlasnik preostalog elitnog teškaškog pojasa, Deontay Wilder, smatra da je Anthony trebao napraviti.

"Joshua je radio ono što je trebao raditi da bi pobijedio. Trčao je okolo ringom kao da je cijelo vrijeme na biciklu. Zapravo, vidi se da je imao Klička u kampu, budući da je bio poput Klička. Metoda direkt-uhvati-drži, to je sve što je radio cijeli meč", prenosi Wilderove riječi metro.co.uk, da bi nastavak bio još zanimljiviji: "Trebao je dominirati. Možda sam ja previše hardcore i preveliki sanjar za ovo doba, možda svijet želi ovo fino sranje. Moj mentalitet se nevjerojatno razlikuje od drugih boraca. Ja kao prvak želim svakog protivnika pošteno prebiti."

Najveći problem vidi u tome što je Joshua ovim putem trebao dokazati svijetu kako je 1. lipnja imao samo loš dan. U nekoj takvoj situaciji potrebno je biti puno brutalniji i konkretniji. Joshui to nije bilo bitno.

"Da sam se vratio nakon što sam izgubio od ovog tipa, sigurno ne bih plesao oko njega i boksao na taj način. Moj bi cilj bio uvjeriti svijet kako sam ja najbolji i kako mi nitko nije niti blizu, posebno uz trenutno stanje i događanja u diviziji. Sad je svaki meč dokazivanje, svakim nastupom moraš potvrđivati da si najbolji. Joshua je imao više prilika gdje je mogao završiti meč nakon što je pogodio desnom, ali to jednostavno nije radio. Njegov cilj bio je preživjeti, to je Kličkova metoda boksa", još je jednom spomenuo Wilder jednog od najvećih boksača novijeg doba. Zanimljivo, baš protiv Klička je Joshua odradio jedan od najuzbudljivijih mečeva ovog desetljeća, da bi nakon toga gotovo implementirao njegov raniji stil u gotovo sve svoje nastupe.

Wilder, koji je čak tražio te dogovorio revanše i kod nekih svojih pobjeda kojima u potpunosti nije bio zadovoljan (Stiverne, Ortiz), sebe ne može staviti u istu rečenicu sa svjetskim WBA, WBO i IBF prvakom.

"Mi se razlikujemo po mentalitetu. Moj je mentalitet zvijeri, ratnika, kralja, imperatora. Ako on sebe naziva kraljem, onda je samo finija strana toga. Ovo je brutalan sport i tako ga treba tretirati, bez pokazivanja ljubavi prema ikome u tom ringu", rekao je Bronze Bomber, kojeg u veljači čeka njegov treći revanš u karijeri, protiv Tysona Furyja. Nakon tog meča, ako ostvari pobjedu, nema sumnje kako će se ponovno početi pričati o velikom meču protiv Joshue. Posljednjih šest mjeseci ta je priča bila utihnula, no sad se ponovno vraća kao vrlo aktualna tema.

Linker
18. travanj 2024 03:37