K1 i Boks

Wilder nahvalio Ortiza i poslao poruku svim teškašima: 'Fury je sljedeći, a nakon toga želim sve titule!'

 Screenshot (YouTube)
Teško je objasniti moć koja se skriva u desnoj ruci Deontaya Wildera, ali ona ga je ponovno spasila. 'Brončani bombarder' brutalno je u noći sa subote na nedjelju nokautirao Luisa Ortiza i još jednom obranio naslov svjetskog prvaka.

Bila je ovo za Wildera 10. uzastopna obrana WBC-ove teškaške titule, ali i meč u kojem je sve vodilo prema tome da ćemo dobiti novog čovjeka na tronu. Barem je tako izgledalo sve do sedme runde...

Ortiz je boksao gotovo pa savršeno i bio bolji većim dijelom ovog dvoboja. 40-godišnji Kubanac je nametnuo svoj ritam, bolje se kretao, češće pogađao te samim time natjerao Wildera na previše oklijevanja kada je trebalo povući koji konkretniji potez. 'Brončani bombarder' se opustio tek u četvrtoj rundi, no i tada je Ortiz bio uspješniji u razmjenama.

U tim trenucima stvari nisu dobro izgledale za američkog nokautera i njegove fanove, ali i on i svi koji su gledali meč naučili su da je Wilderu potrebna samo jedna pravilno iskorištena sekunda. Svjestan je toga bio i Ortiz koji je moć svog protivnika već osjetio u desetoj rundi njihovog prvog susreta iz ožujka 2018. godine.

Ta moć ponovno se ukazala krajem sedme runde... Wilder je provukao jednu desnicu, 'King Kong' pao čitavim tijelom na pod, a sudac Kenny Bayless nakon brojanja zaustavio borbu na devet sekundi prije isteka runde.

Kraj priče... Wilder slavi 42. profesionalnu pobjedu i 41. nokaut. U 11 godina dugoj karijeri nije izgubio niti jedan meč, a samo je s Furyjem remizirao u prosincu prošle godine. Ortizu je, s druge strane, ovo bio drugi poraz u karijeri koja broji 31 pobjedu. Oba poraza nanio mu je upravo 'Brončani bombarder'.

"Sada vidite zašto se nitko drugi od teškaša ne želi boriti s Ortizom. Vrlo je vješt u ringu i strateški se kreće. Morao sam se igrati s njim i odmjeravati ga u određenim područjima. Morao sam se povlačiti i ići prema naprijed. Moj intelekt je vrlo visok, iako mi to mnogi neće priznati. Jednom kada sam pronašao njegovu 'mjeru' sam ispalio udarc i ozlijedio ga. Ortiz je jedan od najboljih na svijetu i zato sam mu dao drugu priliku. Da može nahraniti svoju obitelj... Nadam se da će mu i drugi teškaši, a vidim takvih puno u publici, dati priliku", rekao je Wilder nakon meča.

34-godišnji Amerikanac postao je šesti teškaš u povijesti koji je obranio titulu barem deset puta zaredom, a 11. obranu najvjerojatnije će loviti protiv Tysona Furyja.

"Sljedeći je, naravno, revanš s Furyjem. Prema rasporedu bi to trebalo biti u veljači. Nakon toga želim ujediniti sve titule. Želim da postoji jedan prvak, jedino lice i jedino ime - Deontay Wilder", poručio je 'Brončani bombarder'.

Linker
18. travanj 2024 20:56