K1 i Boks

Wilder se ne slaže s legendarnim Foremanom: 'Najjači sam udarač u povijesti boksa, čemu ta priča...'

 Screenshot (YouTube)
Usporedbe Deontaya Wildera s najjačim udaračima u povijesti boksa ponovno su se aktualizirale nakon što je 'Brončani bombarder' prošlog vikenda po drugi put u svojoj karijere nokautirao Luisa Ortiza.

U svim ti razgovorima o Wilderovom razornom udarcu posebno se istaknula jedna izjava legendarnog Georgea Foremana koji je naveo Mike Tysona, Joea Louisa i Joea Fraziera kao borce jačeg udarca.

I Foreman je sam po mnogima svojim predstavama zacementirao mjesto u samom vrhu najopakijih udarača u povijesti boksa, a njegov komentar nije se pretjerano svidio Wilderu koji je poručio da prestanemo živjeti u prošlosti.

"Ja sam najjači udarač u povijesti boksa. Točka. Nije mi jasno čemu ta priča oko stare i nove generacije. Staro je prošlost i ostavimo to tamo", komentirao je Wilder za TMZ.

WBC-ov prvak novu će priliku za demonstraciju svojih udaraca imati 22. veljače. Tada bi prema dogovoru trebao braniti pojas u novom susretu s Tysonom Furyjem. 'Kralj Cigana' preživio je u prosincu prošle godine Wilderovu 'bombu' i ustao se kada to mnogi od njega nisu očekivali.

"Neka mu se Bog smiluje jer drugi se puta NEĆE ustati", poručio je Wilder idućem suparniku.

Linker
19. travanj 2024 01:51