K1 i Boks

Wilder uzrokovao otkazivanje meča Furyja i Kabayela

Deontay Wilder i Tyson Fury
 Mark RALSTON / AFP
Tyson Fury objavio je kako ćemo njegov idući meč gledati tek 2021. godine

Meč Tysona Furyja i Agita Kabayela, koji se trebao održati 5. prosinca i koji je bio predstavljen kao "Povratak kući" Gipsy Kinga, po svemu sudeći je otkazan. Naime, Fury je danas na Twitteru objavio fotografiju s ulaska na drugi meč protiv Deontaya Wildera uz značajnu poruku.

"Gypsy King vraća se 2021. godine. Datum i novosti o protivniku doći će uskoro... Do tada, živio Kralj!", glasi poruka.

Iz ovoga je očito kako je Deontay Wilder uspio u svojoj namjeri. Naime, Bronze Bomber je izašao na sud gdje pokušava tim putem izboriti treći meč protiv Furyja, za koji tvrdi da mu ga ugovor i dalje osigurava. S druge strane, Furyjev tim tvrdi kako je Wilderu isteklo vrijeme za aktiviranje klauzule. Odluka suda trebala bi biti poznata idući tjedan, no očito je kako Fury više ne može čekati te je na taj način jedan dio Wilderovog plana upalio.

Treći meč Furyja i Wildera, nakon što je Britanac u veljači slavio prekidom u sedmoj rundi, trebao se održati u srpnju, no pandemija je sve odgodila. Nakon toga su krenuli pregovori za listopad ili studeni koji nisu urodili plodom te je Fury nakon toga izjavio kako trećeg meča neće biti. Od tada tvrdi da više nema obavezu prihvatiti revanš.

Nadamo se kako će se idući tjedan situacija raščistiti. Ukoliko Fury bude imao obavezu boriti se protiv Wildera, to će svakako stvoriti probleme pri organizaciji meča protiv Anthonyja Joshue, za koji se vjeruje kako je bio u planu za sredinu proljeća. Do tada bi, prema trenutnim prognozama, i publika ponovno trebala biti na tribinama.

Linker
23. travanj 2024 08:33