K1 i Boks

Wilderov trener optimistično: ‘Andy Ruiz nema nikakve šanse protiv taktički discipliniranog Wildera‘

Deontay Wilder

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Malik Scott smatra da je njegov boksač stilski ‘‘noćna mora‘‘ za Andyja Ruiza

Oduševio je Deontay Wilder u desetom mjesecu netom završene godine svojim povratkom u ring nakon dva uzastopna poraza od Tysona Furyja. Nametala su se pitanja oko Wilderova nastavka karijere nakon što ga je Fury podosta uvjerljivo porazio nokautom, ali Wilder se vratio nakon jednogodišnje pauze.

Robert Helenius nije imao gotovo nikakve šanse i Wilder ga je ‘‘zaledio‘‘ već u prvoj rundi borbe. Time je ‘‘Bronze Bomber‘‘ podsjetio boksačke fanove koliko je opasan udarač i da ga porazi od Tysona Furyja ne čine teškašem koji ne pripada samom vrhu kategorije. Vratio je Wilder i samopouzdanje tom pobjedom, a ove godine vjerojatno ćemo ga gledati u nekim velikim mečevima.

Anthony Joshua pokazuje interes za obračun s Wilderom krajem godine, ali američki teškaš vjerojatno će se boriti protiv Andyja Ruiza u svom sljedećem nastupu. Andy Ruiz (35-2) bivši je svjetski prvak koji iza sebe ima pobjede nad boksačima poput Anthonyja Joshue i Luisa Ortiza, a nikad u karijeri nije nokautiran.

Ruiz se ne libi upustiti u otvorene izmjene, a njegova ‘‘meksička brada‘‘ čini ga vrlo čvrstim i neugodnim boksačem. Unatoč sjajnim referencama, Wilderov trener Malik Scott smatra da Ruiz nema baš neke izglede protiv njegovog boksača.

‘‘Andy Ruiz ne predstavlja apsolutno nikakvu prijetnju discipliniranom i posvećenom Deontayju Wilderu. Prolazio sam kroz svoje zabilješke i snimke, a uočio sam da Andy Ruiz ima problema s discipliniranim borcima. Andy Ruiz ima šanse jedino ako mu pružite priliku za pobjedu. Držite li se vaše taktike, lako ga je neutralizirati. On je dobar borac, ali svi imaju svoje mane, a on ne može poraziti borce koji se pridržavaju taktike. Joshua u prvom meču nije bio taktički discipliniran, kao što je bio u revanšu. Čim se AJ počeo boriti taktički disciplinirano, Ruiz je neutraliziran. Smatram da je čak i stari Chris Arreola porazio Ruiza, odnosno da je uzeo dvije runde više od Ruiza.‘‘, pojašnjavao je Scott u intervjuu za Casinos En Ligne.

Ruiz je Arreolu porazio jednoglasnom odlukom u petom mjesecu 2021. godine, ali Scott očito smatra da se radilo o krivom bodovanju sudaca. Kad su u pitanju fizikalije Wildera i Ruiza, ‘‘Bronze Bomber‘‘ imat će 13 centimetara prednosti u visini i čak 23 centimetara prednosti u ‘‘reachu‘‘ (rasponu ruku). Wilderov trener računa da će Wilder to iskoristiti.

‘‘Andy Ruiz će nasrnuti na Wildera, a time se izlaže riziku. Natjerat ćemo ga da pokušava dosegnuti Wildera, a imamo prednost u visini. Kad se upusti u takvu igru, platit će kao nikad prije. Taktički discipliniran Wilder neće imati problema s Ruizom. To naravno ne znači da je Ruiz loš borac.‘‘, zaključio je Wilderov trener koji očito jako vjeruje u sposobnosti svog borca.

Ovaj meč službeno nije potvrđen, ali očekuje se da će do potvrde doći ubrzo i da će se Wilder i Ruiz u ringu naći tijekom prve polovice ove kalendarske godine. Tada ćemo saznati koliko je Malik Scott bio u pravu, ili možda uopće nije u pravu.

Linker
18. travanj 2024 22:39