K1 i Boks

Wilderov trener uoči meča u Rijadu: ‘Deontay je čisti ubojica, molim Boga da sudac pazi na Parkera‘

Deontay Wilder i Joseph Parker

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
Malik Scott upozorava suca da pazi na Josepha Parkera kako iz meča ne bi izašao s teškim ozljedama

Deset dana dijeli nas od velike boksačke priredbe u Rijadu na kojoj ćemo gledati nekoliko teškaških okršaja, uključujući i onaj između Deontaya Wildera i Josepha Parkera u sunaslovnoj borbi večeri. Trener "Brončanog bombardera", Malik Scott, uvjeren je kako će njegov pulen dominantno izboriti 44. pobjedu u profesionalnoj karijeri - i to na iznimno nasilan način - a istovremeno je zabrinut i za Parkerovo zdravlje.

"Pozivam suca da pozorno promatra Parkera, to vrijedi za sve Wilderove protivnike, ali posebno za tipove poput Parkera, koji su već u drugoj polovici svojih karijera. Mladi boksač dobije rani nokaut, ‘bum‘, ali pred njim je cijela karijera, no na ove starije koji su već primili puno udaraca i bili u teškim ratovima treba paziti. Stvarno savjetujem sucu da pripazi i da ne dopusti da borba ne potraje dulje nego što bi trebalo jer je Deontay čisti ubojica", rekao je Scott u razgovoru za Betway pa dodao:

"Molim se Bogu da sudac pomno pazi na Parkera i bilo kojeg tipa s kojim se Deontay bori jer ako uđeš u ring s njim i pokušaš zadati neki ‘lucky punch‘, natjerat ćemo te da tragično platiš na vrlo užasan način. Ako Deontay 23. prosinca učini sve što znam da može, ne samo da će ukrasti ‘show‘, već će i šokirati svijet boksa jer njegovo nasilje sada dolazi s mnogo sustavnije pozicije, s pozicije inteligencije. On neće samo otići tamo i bacati udarce, on će ga tjerati da trči prema njegovim udarcima. Bit će vrlo, vrlo nasilno".

Linker
27. travanj 2024 22:40