K1 i Boks

Wilderova izlika s kostimom izgleda još više patetično nakon njegove izjave od prije godinu dana

Deontay Wilder
 screenshot/Youtube
U prosincu 2018. godine, Deontay Wilder bio je gost Joea Rogana u njegovom podcastu te je tim putem izjavio nešto što danas, nakon posljednjih izlika za poraz od Tysona Furyja, djeluje posebno zanimljivo. Naime, tada je otkrio kako redovno trenira s dodatnih 20 kilograma na sebi.

"Činjenica je da je moja uniforma bila preteška. Već od samog početka nisam imao noge, a u trećoj rundi one su se skroz ugasile. Znao sam da nemam noge zbog te uniforme. Samo sam je isprobao, i to prvi put, u noći prije borbe. Nisam mislio da će biti toliko teška. Imala je 18, možda i više kilograma s kacigom i svim baterijama", pokušao je Deontay Wilder pronaći izlike za poraz od Tysona Furyja pronaći u kostimu koji je nosio do ringa. Ta izlika nije mu najbolje prošla, odnosno većina fanova nazvala je njegovo ponašanje patetičnim te smatraju da bi trebao prihvatiti poraz kao sportaš.

Dodatnu patetiku toj izjavi zapravo daje njegova ranija izjava s gostovanje iz showa Joea Rogana, emitiranog u prosincu 2018. godine. Bilo je to nedugo nakon prvog meča Wildera i Furyja, a Bronze Bomber je pokušavao objasniti odakle dolazi njegova brzina i snaga udaraca.

"Mi sve radimo na velikoj brzini. Osim toga, na sebi nosim prsluk težak 20 kilograma i s njim radim sve vježbe. Cilj mi je na treningu nositi ekstra težinu", rekao je tim putem Wilder, usput dodavši kako se nakon skidanja tog prsluka osjeća lakši, pokretniji i ujedno okretniji.

Prema tome, Wilderove izlike s kostimom zvuče još gore nego do sada, posebno nakon što on priznaje kako je do sada nosio veću težinu da bi se nakon skidanja iste osjećao lakši. To je zapravo proces koji se radi u mnogim sportovima pa tako npr. košarkaši često igraju s utezima na nogama, da bi ih onda skidali i nakon toga igrali bez njih.

Većina analitičara i fanova slaže se u tome da Wilder jednostavno treba prihvatiti sve što se dogodilo i krenuti raditi na ispravljanju istoga, posebno ako namjerava odmah aktivirati klauzulu za revanš.

Linker
26. travanj 2024 20:16