K1 i Boks

Woodley prozvao Canela: 'Ako ga pogodim, nokautirat ću ga!'

Woodley i Canelo
 Ilustracija
Bivši UFC prvak u velter kategoriji Tyron Woodley je jedan od onih članova elitne promocije koji bi se htjeli okušati u profesionalnom boksu. Novim projektom "Zuffa Boxing", koji bi trebao uskoro krenuti s realizacijom, to bi i trebalo biti moguće za neke UFC-ove zvijezde. U razgovoru za TMZ Sports je potvrdio da bi volio ukrstiti rukavice s Canelom Alvarezom, trenutačno najvećom boksačkom zvijezdom na svijetu i aktualnim svjetskim prvakom!

"I dalje mogu boksati. Želim Canela. Ne želim krenuti u to i onda se boriti protiv neke budale i onda ta budala pogodi koji udarac pa će svi prigovarati da se radilo o lošem boksaču. Ako već idem u nešto, idem do kraja. I zato želim tipa koji je broj 1", izjavio je Amerikanac.

Bivši prvak priznaje da je tijekom djetinjstva i mladosti sanjao da će biti poznati boksač.

"Dok sam odrastao jedino što sam htio jest boksati. MMA sam krenuo trenirati tek s 23 godine pa sam pomislio da je možda kasno za boks u toj dobi. Ali od kada sam bio klinac, to je jedini sport kojim sam se želio baviti. A i većina mog treninga se svodi na boks", objašnjava Woodley.

Amerikanac je svjestan kvaliteta Canela Alvareza pa ne misli da u meču od 12 rudni može pobijediti. Ali smatra da ima dovoljno snage u svojim šakama da ga može "ugasiti".

"Ne planiram ući unutra i boksati 12 rundi i pokušati pobijediti. Moramo biti realni. On ima nevjerojatnu obranu. Zavući će mi aperkat i ja ću izgledati poput budale. Tako da ću morati ići na plan B, na nokaut."

"Ako uspijem pogoditi dobro, on će pasti. To je činjenica. Nema veze koliko boksačkih mečeva si odradio, koliko si bio u MMA svijetu, ako udarim Canela s punom snagom, to je gotovo", zaključuje.

Woodley nije nastupao od meča s Usmonom i poraza koji mu je donio gubitak UFC-ovog pojasa. Trebao se sučeliti s Lawlerom prošlog ljeta, no morao se povući radi ozljede ruke. Nije poznato kada se vraća u Octagon.

Linker
26. travanj 2024 07:08