K1 i Boks

Za boks i veliku glupost u Londonu odgovoran je MOO!

Ilustracija
 Shutterstock
Tvrdnju iznesenu u uvodu ispisali smo još prije tjedan dana. Onoga trenutka kad je nakon tri dana nadmetanja boksački predolimpijski kvalifikacijski turnir zaustavljen, poslijepodne oko 17 sati, ali svejedno s uputom da se ipak održe još večernje borbe!

Takvu odluku može donijeti samo netko ne baš posve razuman. Taj netko je MOO. Naime, budući da je AIBA (Međunarodni boksački savez) suspendiran zbog svojih silnih problema, skrb o velikim međunarodnim boksačkim nadmetanjima preuzeo je MOO. Oni su nadležni za kvalifikacijske turnire, oni će biti nadležni i za vođenje boksačkog turnira na OI (jednom kad se one održe). Oni su, dakle, bili nadležni i za londonski turnir, a iza organizacije je stajao čovjek iz gimnastičkog sporta, kojeg je delegirao MOO.

Prva neodgovornost, ma napisat ćemo slobodno - glupost, bilo je ustrajanje da se taj londonski turnir održi, da počne, a ne da ga se odgodi puno ranije. Posebno što je dotad sav ostali sport u Europi logično stao. Ne, boksači su morali u londonski ring. Štoviše, došli su čak i oni iz najugroženije države, Italije. Bravo!

Novinari su danima prije pitali “je li odgođeno”, “kada će biti odgođeno”... Ne, za MOO ništa sporno nije bilo. Onda su nakon dva i pol dana sve stopirali, ali odlučili: “Dobro, još tri-četiri sata borbe se mogu održavati”. Njih 20-30 ukupno. Suludo. To je isto Međunarodni olimpijski odbor!

Dean Bauer/ Sportske novosti

Linker
05. svibanj 2024 01:43