K1 i Boks

Za Furyja je Wilder gotova priča: 'On se više nikad neće boriti protiv mene...'

Deontay Wilder i Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
"Da sam poput ostatka svijeta, vjerojatno bih ga tužio za 100 milijuna dolara..."

Nastavlja se sapunica oko treće borbe Tysona Furyja i Deontaya Wildera

Wilderov tim i dalje vjeruje da po ugovoru imaju pravo na treći meč s 'Kraljem Cigana', a jedan od menadžera američkog nokautera, Shelly Finkel, za BoxingScene kazao je da u slučaju spora imaju pravo zatražiti medijaciju.

"To će se i dogoditi. A onda, ako tako ne riješimo problem, pitanje će se rješavati na obvezujućoj arbitraži", rekao je Finkel.

Fury je, podsjetimo, u veljači zaustavio Wildera i u Las Vegasu od njega preuzeo WBC-ovu teškašku titulu. 'Brončani bombarder' tada je aktivirao klauzulu koja mu jamči novu borbu, ali se po ugovoru treći meč morao održati najkasnije u srpnju, uz moguću odgodu od 90 dana u slučaju ozljede ili nekog drugog značajnog razloga.

Wilder je u veljači bio operirao biceps, a zbog koronavirusa borba je prvo odgođena do listopada, potom je kao novi datum bio određen 19. prosinca, a onda se počelo govoriti o novoj odgodi. No, tada je Fury izgubio strpljenje i bacio se u potragu za nekim drugim izazivačem.

Tim aktualnog svjetskog prvaka objasnio je svoju odluku uz tvrdnje da je rok za dogovor oko novog susreta s Wilderom istekao.

Fury se tako posljednjih tjedana okrenuo dogovaranju potencijalnog okršaja s Agitom Kabayelom koji bi mu mogao biti suparnik već 5. prosinca.

Iako Wilder i njegovi ljudi pokušavaju učiniti sve što je moguće da ne ostanu bez velikog okršaja, Tyson je sada jasno dao do znanja da je 'Brončani bombarder' za njega gotova priča.

"Deontay Wilder je sa svojim sranjima pokušao uništiti moj lik. Da sam poput ostatka svijeta, vjerojatno bih ga tužio za 100 milijuna dolara zbog klevete, ali zaista nisam zainteresiran za takve stvari. On se više nikad neće boriti protiv mene... To je gotovo, nikada - zbog onoga što je rekao", izjavio je Fury u razgovoru s novinarom Garethom Daviesom.

Linker
25. travanj 2024 01:28