K1 i Boks

Zastrašujući nokauter prognozirao revanš Usyka i Furyja: ‘Ako bude ovo napravio, pobijedit će‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury 

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Martin Bakole smatra da bi ‘Gypsy Kingu‘ maksimalni fokus mogao donijeti trijumf nad aktualnim prvakom

Nakon što je Oleksandr Usyk izašao kao pobjednik iz meča protiv Tysona Furyja za povijesno ujedinjenje svih "heavyweight" titula, boksački su fanovi na kalendaru već zaokružili 21. prosinca, datum kada će dva najbolja teškaša današnjice ponovno zaplesati među konopcima. Iako ovog puta na stolu neće biti IBF-ovog pojasa i dalje je riječ o monumentalnom meču, a shodno tome javnim se prostorom višestruko množe nove analize predmetnog okršaja. Svoje viđenje sada je iznio i Martin Bakole.

"U prvom meču me nije iznenadio samo Usyk, već i Furyjeva izvedba, on se igrao. Mora biti usredotočen kao što je to bio u revanšu protiv Deontaya Wildera. Ako bude imao takav mentalitet u revanšu s Usykom, mislim da će ga pobijediti, kao što je pobijedio i Deontaya. U tom smo revanšu s Wilderom vidjeli drugačijeg Furyja, fokusiranog, onog koji dolazi pobijediti", rekao je kongoanski nokauter u razgovoru za Sky Sports.

Prethodno su brojni boksači i trenere savjetovali "Gypsy Kinga" što bi trebao raditi u meču s neporaženim Ukrajincem, odnosno što bi trebao mijenjati u svojoj "igri" kako bi stigao do pozitivnog rezultata. Izvjesno je da će britanski teškaš maksimalno ozbiljno pristupiti revanšu s Usykom i svoj fokus dići na najviđu moguću razinu, a hoće li mu to biti dovoljno za pobjedu nad aktualnim WBA, WBC i WBO prvakom, saznat ćemo za nešto više od četiri mjeseca.

Linker
13. rujan 2024 06:52