K1 i Boks

Zhilei Zhang čitavih 10 kilograma teži od Joycea na službenom vaganju!

Joyce vs. Zhang

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
Vjerojatno je i sam svjestan da mu je snaga udarca najveći adut protiv odličnog Joycea

Prava teškaška poslastica nas čeka sutra navečer. Zhilei Zhang i Joe Joyce konačno ulaze u ring, a Kinezu će ovo biti prvi nastup nakon poraza od našeg Filipa Hrgovića u osmom mjesecu prošle godine. Nije odlučio čekati i raditi neki lakši meč, nego je odmah odlučio ići na jednog od najboljih teškaša današnjice.

Ulog će sutra biti Joyceov WBA privremeni pojas prvaka u teškoj kategoriji, a obojica od ovog meča mogu imati velike koristi. Kroz ovaj tjedan je Joyce nekoliko puta izrazio nezadovoljstvo činjenicom da će Daniel Dubois dobiti priliku protiv prvaka Usyka, iako ga je Joyce već nokautirao. Bez obzira na to, Furyjevi promotori su rekli da ukoliko prođe Zhanga, bit će izgledan protivnik za Furyja na ljeto.

Što se tiče Zhanga, pobjeda nad Joyceom znači i privremena titula WBA prvaka. Kinez trenutno ima 39 godina te mu vrijeme ide, te ukoliko se i sam želi okušati protiv prvaka, sutra bi Joycea morao pobijediti.

Njegov trener je danas za BoxingScene rekao kako ih jedino zanima nokaut nad Joyceom, jer smatraju da je ‘‘boksačka politika‘‘ okrenuta protiv njih. Tu politiku je okrivio i za poraz od Hrgovića, tako da smatraju da je prekid jedini način da sutra u Londonu, na gostujućem terenu, izađu kao pobjednici.

Zhang se na službenom vaganju pojavio sa čak 126 kg, dok je Joyce težio 116 kg.

Što se početka tiče, priredba starta već oko 18:00 sati sutra. Joyce i Zhang se u ringu očekuju oko 22:00, tako da taj spektakl nemojte propustiti. Ispod su rezultati službenog vaganja:

Joyce vs. Zhang - rezultati službenog vaganja (u lb)

Joe Joyce (256 lbs) vs Zhang Zhilei (278 lbs)

Moses Itauma (247 lbs) vs Kostiantyn Dovbyshchenko (241 lbs)

Sam Noakes (134.5 lbs) vs Karthik Sathish Kumar (134 lbs)

Denzel Bentley (159.7 lbs) vs Kieran Smith (159.7 lbs)

Eithan James (146 lbs) vs Georgi Velichkov (142 lbs)

Linker
27. travanj 2024 12:19