K1 i Boks

Znate li tko je Joshui zadao najjači udarac u karijeri? 'Htio sam reći Ruiz, ali...'

Anthony Joshua
 Daniel LEAL-OLIVAS / AFP
Andy Ruiz Jr. prvi je i jedini boksač koji je zaustavio Anthonyja Joshuu u njegovoj profesionalnoj karijeri, ali on za aktualnog svjetskog prvaka nije najjači udarač s kojim se dosad susreo.

Ruiz je, podsjetimo, četiri puta rušio Joshuu prije nego što je sudac zaustavio njihov prvi susret u lipnju 2019. godine. Bio je to ujedno i prvi poraz u karijeri britanskog boksača, no unatoč svemu, 'AJ' tvrdi da je udarac kojim ga je Vladimir Kličko 2017. poslao u nokdaun bio snažniji od Ruizovih bombi.

"Tko me najjače pogodio? Kličko... Htio sam reći Ruiz, ali kad me on udario to je bilo nešto poput potresa mozga. Kada sam se borio s Kličkom znao sam da meč može završiti na dva načina. Ili ću pobijediti ili ću završiti na leđima", otkrio je Joshua jednom prigodom na Pound for Pound podcastu.

Referee David Fields (R) prepares to step in as Ukraine's Wladimir Klitschko (C) puts Britain's Anthony Joshua on the canvass in round six of their IBF, IBO and WBA, world Heavyweight title fight at Wembley Stadium in north west London on April 29, 2017. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Ben STANSALL / AFP
Vladimir Kličko vs Anthony Joshua


Meč Joshue i ukrajinskog veterana odvio se u travnju 2017. godine. Bio je to jedan pravi boksački klasik pred 90 tisuća navijača na Wembley stadionu. Iako je Kličko rušio Joshuu u šestoj, britanski udarač stigao je do velike pobjede tehničkim nokautom u 11. rundi. Bio je to meč u kojem je Joshua po treći put obranio IBF pojas, ali i svojoj kolekciji dodao upražnjene WBA (Super) i IBO titule...

Linker
19. travanj 2024 14:45