DOSLOVNO JE PREBIO BENA EGLIJA

Novi FFC prvak Mark Lemminger: 'Ovo je sjajna promocija! Pripadam najboljima, ali rado ću braniti pojas!'

Mark Lemminger novi je FFC prvak velter kategorije, a do tog velikog uspjeha došao je dominantnom pobjedom nad sjajnim Benom Eglijem. Nada se ovaj borac kako će mu ta pobjeda donijeti poziv neke velike promocije, no ako se to ne dogodi, rado će u svojoj idućoj borbi braniti FFC pojas.
Mark Lemminger
 / screenshot/FFC

FFC je napravio jako dobar posao angažiranjem Marka Lemmingera. Ovaj 26-godišnji borac iz Wisconsina dobio je priliku napasti FFC titulu do 77 kilograma koju je do tada držao Ben Egli. Tog borca je FFC izgradio kao najveću zvijezdu svoje "Fight Dome" ere i vjerovalo se kako je ovo samo još jedan ispit za borca kojeg mnogi već neko vrijeme vide u najvećim svjetskim promocijama. No, taj status sad bi trebao preuzeti Lemminger, koji je u potpunosti dominirao svih pet rundi i uvjerljivom pobjedom postao novi FFC prvak. Zanimljivo je tako bilo čuti što je rekao o promociji na čiji tron se popeo.

"Moje iskustvo u FFC-u bilo je sjajno. Jako dobro su se pobrinuli za mene i nemam niti jednog prigovora. FFC se čini kao sjajna nadolazeća borilačka promocija", rekao je Lemminger, kojeg smo nakon toga upitali kako je uspio ostaviti borbu na nogama i nekoliko puta udarcima poslati Eglija na pod. Ovaj je onda pokušavao pozvati ga u parter, no novi prvak nije bio spreman na to. Do kraja je uspješno proveo svoju taktiku i uzeo pojas. O toj taktici je rekao:

"Imao sam u detalj osmišljenu strategiju i nije mi dugo trebalo da ju provedem u djelo i da se publika uvjeri u to što sam pripremio. No, bio sam uvjeren u sebe gdje god da je borba završila. Znam da je Ben htio odvesti borbu na pod pa je bilo sjajno što sam uspio izdiktirati kako će borba izgledati. No, i da smo završili na podu, osjećao bih se dobro."

Sad je pitanje što mu slijedi. Pobjeda nad Eglijem, posebno na ovako dominantan način, sigurno je odjeknula i svakako se ima pravo nadati pozivu matchmakera najvećih promocija. No, ako on ne dođe, nema ništa protiv ostanka u Final Fight Championshipu i dolaska do svog cilja novom pobjedom u Fight Domeu.

"Prvo se moram oporaviti jer sam iz borbe izašao s par lakših ozljeda koje bi trebalo sanirati. No, čim budem spreman tražit ću borbu. Rado ću već u idućoj borbi odraditi obranu FFC pojasa, no iskreno vam moram priznati kako se nadam pozivu neke od najvećih promocija. Već šest godina dajem apsolutno sve što imam i mislim kako pripadam među najbolje. Ušao sam u ovo da vidim koliko daleko mogu i koliko ću biti dobar, a sada sam uvjeren kako mogu biti na vrhu. Nadam se da mi osvajanje FFC pojasa donosi nešto veliko. Ben je protivnik visoke klase i dominantna pobjeda nad njim bi trebala donijeti ono čemu se nadam."

FFC svoju iduću priredbu organizira 3. listopada, no za sada nije poznato niti jedno ime koje bi tamo trebalo nastupiti. Gledajući po tome što je rekao Mark, njega tamo vjerojatno nećemo vidjeti, no event u studenom mogao bi biti "njegov".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:40