Ostalo

Alex Polizzi pokazao rendgensku snimku čeljusti koju mu je razbio Yoel Romero

Yoel Romero

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Bit će potrebno neko izvjesno vrijeme da se Alexu čeljust u potpunosti oporavi

Alex Polizzi pretrpio je težak poraz od Yoela Romera na Bellator 280 priredbi u kojoj je Romero stigao do svoje prve pobjede nakon više od četiri godine. Prilikom teškog nokauta Alexu je pukla čeljust, a sada je rendgensku snimku objavio i na svom Instagram profilu uz opis "Opa! Trebao bih sada zacijeliti i piti puno mlijeka.".

Alex je preživio prve dvije runde protiv uvijek opasnog Romera koji je poznat po svojim strašnim finišima. Nažalost po njega, Romero ga je zahvatio u trećoj rundi i nokautirao ga sekundu prije isteka posljednje runde. Romero je time poslao jasnu poruku diviziji, što je i naglasio nakon same borbe.

"Htio sam poslati poruku, i mislim da sam to i napravio."

Prije ovog poraza Polizzi je bio u odličnom nizu od tri uzastopne pobjede. No sada će se ipak morati oporaviti i ponovno pokušati izgraditi svoj put prema potencijalnom napadu na pojas. Za sada nema govora o tome koliko će oporavak trajati, ali jedno je sigurno; kada je čeljust slomljena, ona se mora resetirati, tako da Polizzi neće smjeti primati nikakve udarce u čeljust prije nego što je potpuno zacijeljena.

Romero je u dva navrata imao priliku za napad na UFC titulu u srednjoj kategoriji, a u tome su ga zaustavili Robert Whittaker i Israel Adesanya. U svakoj od tih borbi izgubio je za dlaku, a slično mu se dogodilo i u prvoj borbi za Bellator. Tamo ga je prošle godine dočekao Phil Davis koji ga je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. No sada je negativan niz konačno prekinut, a s obzirom na njegovih 45 godina, nije mu preostalo još puno borbi za odraditi.

Linker
23. travanj 2024 19:28