Ostalo

Anderson Silva dočekao odbijenicu još jedne elitne MMA promocije

Anderson Silva
 screenshot/YouTube
Unatoč želji da nastavi borilačku karijeru, Anderson Silva sve je dalje od ostvarenja istog

Nakon što mu je UFC odlučio priuštiti raskid ugovora prema kojem bi, u suprotnom slučaju, u Octagonu trebao odraditi još jednu borbu, interes za angažiranje 45-godišnjeg Andersona Silve nisu iskazali Bellator i Professional Fighters League promocije. Predstavnici obje američke elitne promocije otkrili su kako ne vide legendarnog Brazilca na svom rosteru niti da imaju viziju što bi mu mogli u borilačkom smislu ponuditi. Postalo je tada jasno kako će Silva teško dogovoriti nastavak karijere u Americi, osim ako ne misli ići negdje gdje bi ga platili daleko ispod njegove vrijednosti.

Gledajući da je Silva prema svom posljednjem ugovoru zarađivao 600 tisuća dolara po nastupu te kako je ukupno tijekom karijere u UFC-u samo od nastupa zaradio gotovo deset milijuna dolara, postalo je jasno kako je mali broj preostalih promocija koje bi mu mogle ponuditi približno toliku svotu ili barem značajni dio iste. Jedna od njih je singapurski gigant ONE Championship, no niti oni nemaju interes dovesti "Spidera" u svoje redove. To se lako može zaključiti iz izjave vlasnika promocije, Chatrija Sityodtonga, koju je dao za Fightful.

"Ja sam veliki fan Andersona Silve. On je bez sumnje jedan od najboljih koji su se ikad bavili ovim sportom. No, kad to kažem moram dodati kako je sigurnost boraca glavni prioritet ONE Championshipa. Upravo zbog toga, nećemo dati ponudu za njegove usluge. Andersonu želim puno sreće i uspjeha u onome što odabere da će iduće raditi", izjavio je Sityodtong, davši jasno do znanja kako je njegov stav sličan onom Dane Whitea. Naime, predsjednik UFC-a je požalio što je Silvi dozvolio nastup u posljednjoj borbi, navevši brigu za njegovo zdravstveno stanje kao glavni razlog.

Na sličnom putu bile su izjave Scotta Cokera iz Bellatora i Raya Sefa iz PFL-a. Obojica su Silvi izrazili poštovanje, no i njima je jasno kako od njega mogu dobiti samo sjenu toga što je bio nikad.

Pitanje je koliko fanova ovakvog Silvu dalje zapravo želi i gledati. U posljednjih sedam godina slavio je tek jednom, uz čak sedam poraza, od kojih su oni posljednji poprilično ružni, a prošao je i kroz dvije teške ozljede. Preostaje mu još Rizin te pokoja ruska promocija, no čini se kako će i sam uskoro morati shvatiti da nakon 25 godina ipak treba prestati raditi ono što najviše voli. Svatko ima svoj rok, Silvin je već istekao, samo što on to još uvijek nije shvatio ili sam sebi priznao.

Linker
20. travanj 2024 09:09