Ostalo

Austrijski “Wonderboy” nastupa na najvećem eventu ove godine

UFC 239 dobio je još jednu zanimljivu borbu na svoj program. Mjesto u njoj našao je borac koji je oduševio svojim ovogodišnjim debi nastupom. U pitanju je 22-godišnji Ismail Naurdiev. “Austrian Wonderboy” borit će se protiv Chancea Roncountrea.

Malo ljudi je znalo za Ismaila Naurdieva (18-2, 1-0 UFC) kad je u veljači ove godine uskočio na UFC Fight Night u Pragu. Sa samo 22 godine ovaj je momak uspio do tada odraditi već 19 borbi i to nikako u bezazlenim promocijama. U UFC je pristigao iz ACB-a (današnji ACA), ali unatoč svemu tome nitko mu nije davao prevelike šanse protiv Michela Prazeresa. Brazilac je bio u nizu od osam UFC pobjeda i na papiru je ovo trebao biti lagan posao za njega. Dogodilo se suprotno. Austrijski borac odradio je fantastičan nastup i već u prvom UFC meču uzeo je vrijedan “skalp”.

Takva pobjeda potvrdila je njegov talent, a UFC toliko vjeruje u njega da će svoju drugu borbu u promociji odraditi na UFC 239. Radi se o za sada najvećem eventu godine kojeg predvode Jon Jones i Thiago Santos. Tamo će se Naurdiev boriti protiv 32-godišnjeg Chancea Rencountrea (13-3, 1-1 UFC). Vrlo je to zanimljiv protivnik i pravi ispit vrijednosti mladog borca koji bi brzo mogao izrasti u jednog od najvećih europskih MMA talenata. Rencountre je vrlo čvrst borac koji u dosadašnjoj karijeri nije završen, a već je stvorio velike probleme jednom od najpotentnijih velteraša, Belala Muhammadu.

Ugovaranje ove borbe je potvrda toga koliko UFC vjeruje u europski MMA. Sve se više daju velike prilike borcima koji u jednom ili dva nastupa pokažu talent, ali i mogućnost pružanja uzbudljivih borbi. Naurdiev vrlo lako može preuzeti naziv najvećeg europskog talenta, od jučer iznenađujuće umirovljenog Duquesnoya. Za tako nešto mogla bi dovoljna biti impresivna pobjeda 6. srpnja u Las Vegasu.

Linker
19. travanj 2024 22:44