Ostalo

Bellator 223: Lovato Jr. savladao Mousasija i uzeo mu titulu, pobjede Daleya i Gallaghera

Mousasi vs. Lovato
Rafael Lovato Jr. novi je prvak Bellatorove srednje kategorije. On je savladao najveću zvijezdu organizacije, Gegardsa Mousasija, u glavnoj borbi Bellator 223 priredbe u Londonu. Bitne pobjede na vrlo zanimljivom programu još su ostvarili Paul Daley, Melvin Manhoef i James Gallagher.

Zapravo, vrlo čudnu borbu odradili su Lovato i Mousasi, koji je u kavez ušao kao veliki favorit. Za najveću Bellatorovu zvijezde već se planiralo koju kategoriju će napasti nakon ove obrane titule, a na kraju se dogodilo potpuno suprotno. Ostao je bez nje, dok je Rafael Lovato Jr. i dalje neporažen. Uz dodatak kako kod sebe od sada ima i pojas Bellator prvaka.

Sjajnu je Lovato taktiku pripremio za ovu borbu. U prve dvije runde je podosta lako rušio Mousasija, da bi nakon toga držao kontrolu gotovo do kraja runde. Nevjerojatno loše izgledao je Mousasi, no onda se podiže. Negdje prije sredine treće runde uspio je preokrenuti borbu i do kraja runde par puta nanijeti prvu veću štetu Lovato, dok u četvrtoj rundi dominirao od prve do posljednje sekunde. Lovato je izgledao potpuno iscrpljen i očekivalo se kako će Mousasi u posljednjoj rundi samo potvrditi svoju titulu. No, Lovato nalazi trenutak za rušenje, a nakon što je odveo borbu na pod, ponovno je uspio držati kontrolu i nije dopustio Mousasiju da se ustane. Na kraju je prvak postao većinskom odlukom sudaca, dva puta 48-47, dok je jedan presudio 47-47. To znači da je samo jedan sudac Mousasiju četvrtu rundu dao 10-8. Nitko ne i mogao prigovoriti da je to napravio još jedan i u tom slučaju bi titula ostala kod Mousasija. No, Lovato je čisto uzeo tri runde i isto tako je ovaj 35-godišnjak zasluženi novi prvak srednje kategorije.

U sunaslovnoj borbi, Melvina Manhoef je sudačkom odlukom savladao Kenta Kauppinena i ovaj legendarni borac ponovno je blizu eventualnog napada na Bellator titulu. Svoje mjesto na glavnom programu još je dobila britanska reality zvijezda, Aaron Chalmers. On je prekidom u drugoj rundi savladao Freda Freemana.

Onaj drugi glavni dio programa zapravo nazvan Bellator 223 (glavne tri borbe nosile su naziv Bellator London) predvodila je borba u kojoj je Paul Daley jednoglasnom odlukom savladao Ericka Silvu. "Semtex" je kroz gotovo cijeli tijek borbe bio bolji, nekoliko puta došao je i blizu prekida, no nije uspio. Bellatorov zločesti dečko, James Gallagher, savladao je Jeremiaha Labiana jednoglasnom odlukom u izjednačenoj borbi, dok je do nove pobjede došao Fabian Edwards. Inače je riječ o bratu UFC-ovog Leona Edwardsa. Svoju treću MMA pobjedu u pet nastupa ostvarila je ponajbolja kickboksačica svijeta, Denise Kielholtz. Ona je nastupila na uvodnom programu ove priredbe.

Linker
19. srpanj 2024 12:33