Ostalo

Bellator 238: Cris Cyborg savladala Budd i ujedinila pojaseve četiri najveće promocije

Cris Cyborg
 Instagram
Cris Cyborg savladala je Juliju Budd prekidom u četvrtoj rundi glavne borbe Bellator 238 priredbe, čime je došla do svog četvrtog pojasa elitne promocije. Darrion Caldwell eliminirao je Adama Boricsa iz Grand prix turnira perolake kategorije, a uspješan debi u promociji imao je Sergio Pettis.

Legendarna Brazilka postigla je ono po što je došla u Bellator, osvojila je svoju četvrtu titulu neke elitne promocije. Nakon Strikeforcea, Invicte i UFC-a, uzela je Bellatorov pojas, no do toga je morala proći kroz itekako ozbiljnu protivnicu. Julia Budd potvrdila je kvalitetu i dokazala je zašto je dugo vremena bila neporažena, ali ipak nije izdržala do kraja. Nakon nešto više od minute borbe u četvrtoj rundi, Budd više nije mogla podnositi snažne udarce i Cyborg je došla do svoje nove pobjede. Kako je najavio predsjednik Bellatora, Scott Coker, ovo bi trebao biti tek početak njene velike Bellator avanture, a najavio je kako će dati sve od sebe za dovesti joj najbolje moguće protivnice.

Sunaslovna borba donijela je borbu četvrtfinala Grand prixa perolake kategorije u kojoj je Darrion Caldwell nanio prvi poraz Adamu Boricsu. Mađara je završio prisiljavanjem na predaju već u prvoj rundi. Jedina borba glavnog programa koja je otišla do sudačke odluke ona je u kojoj je Juan Archuleta savladao Henryja Corralesa.

Impresivan debi u Bellatoru imao je Sergio Pettis koji je nakon samo tri minute borbe završio Alfreda Khashakyana, a impresivni početak MMA karijere nastavlja jedan od najboljih kickboksača svijeta, Raymond Daniels. On je u prvoj rundi nokautirao Jasona Kinga.

Nažalost po Bellator, nije sve prošlo kako su se nadali. Propao im je još jedan pokušaj stvaranja svoje Holly Holm. Nova boksačka akvizicija, Ava Knight, poražena je u svojoj drugoj MMA borbi od Emilee King.

Bellator 238 - Rezultati glavnog programa

Cris Cyborg def. Julia Budd (c) - TKO (R4 01:14)
Darrion Caldwell def. Ádám Borics - SUB (R1 02:20)
Juan Archuleta def. Henry Corrales - jednoglasna sudačka odluka
Sergio Pettis def. Alfred Khashakyan - SUB (R1 03:00)
Raymond Daniels def. Jason King - TKO (R1 03:07)
Emilee King def. Ava Knight - SUB (R1 02:18

Linker
12. travanj 2024 10:53