Ostalo

Bellator dogovorio revanš Franka Mira i Roya Nelsona

Frank Mir i Roy Nelson (UFC 130)
Bellator je dogovorio teškaški obračun između Franka Mira i Roya Nelsona. Dvojac će po drugi put u karijeri rukavice ukrstiti 25. listopada u glavnoj borbi Bellator 231 priredbe u Uncasvilleu.

Teškaši će pod Bellatorovim krovom revanširati osam godina nakon njihovog obračuna unutar UFC-ovog Octagona. Prvi meč održan 2011. na UFC 130 priredbi u Las Vegasu završio je pobjedom jednoglasnom odlukom za bivšeg UFC prvaka teške kategorije Mira.

Mir će tako tražiti drugu pobjedu protiv Nelsona, ali i prvu unutar Bellatora nakon što je već poražen u dva nastupa za promociju. Posljednju borbu odradio je u prosincu na Bellator 212 priredbi gdje je tehničkim nokautom u drugoj rundi poražen od Javyja Ayale. U meču ranije 40- godišnjaka je tehničkim nokautom u polufinalu teškaškog turnira zaustavio legendarni Fedor Emelianenko.

Majstor submissiona trenutačno je u nizu od četiri poraza, a posljednji put je slavio 2015. kada je u UFC-u nokautirao Todda Duffeeja. Mir u ovom trenutku ima omjer od 18 pobjeda i 13 poraza.

Nelson u ovu borbu ne ulazi u ništa boljoj situaciji. Na Bellator 216 priredbi u veljači odlukom je poražen od Mirka Filipovića čime je upisao treći poraz u nizu. Prije Cro Copa, Nelson je gubio od Sergeija Kharitonova i Matta Mitrionea. Jedinu pobjedu u Bellatoru zasada je ostvario u debiju za promociju protiv Mirovog posljednjeg protivnika Ayale.

"Big Country" je prije dva mjeseca napunio 43 godine, a profesionalni "score" mu se sastoji od 23 pobjede uz 17 poraza.

Mir i Nelson će se obračunati samo dan prije Bellatora 232 na kojem prvak Rory MacDonald brani svoju titulu protiv Douglasa Lime u finalu turnira velter kategorije.

Linker
06. svibanj 2024 15:26