Ostalo

Bellator objavio prva dva para svog turnira: Benson Henderson pokušat će zaustaviti Khabibovog bratića

Benson Henderson

 Ed Mulholland/Getty images/Profimedia
Grand Prix u lakoj kategoriji započet će u trećem mjesecu ove godine

Sinoć ste imali priliku čitati o Bellatorovoj službenoj potvrdi turnira koji organiziraju za osam boraca lake kategorije, a Scott Coker kao predsjednik Bellatora otkrio je osam boraca koji će nastupiti unutar turnira.

Mansour Barnaoui, Benson Henderson, A.J. McKee. Tofiq Musayev, Usman Nurmagomedov. Sidney Outlaw, Patricky Pitbull i Alexander Shabliy osam je imena koja su se našla unutar ždrijeba Bellatorov Grand Prixa, a pobjednik će osvojiti nagradu u iznosu od jedan milijun američkih dolara.

Coker je otkrio da će turnir započeti 10. ožujka (treći mjesec) i da se nadaju dovršiti ga do kraja kalendarske godine. Ono što nije bilo poznato jest ždrijeb samog turnira, odnosno parovi četvrtfinala.

Vrlo brzo Bellator je otkrio prva dva para koja ćemo gledati spomenutog 10. ožujka ove godine. Moramo priznati da su prva dva para jako zanimljiva. Usman Nurmagomedov (16-0) kao novopečeni prvak Bellatorove lake kategorije, u četvrtfinalu će se suočiti s možda i najtežim protivnikom u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Khabibov bratić ujedno će braniti i svoj pojas koji je osvojio u 11. mjesecu 2022. godine, a protivnik će mu biti Benson Henderson (30-11). Poznavateljima MMA-a ne treba pretjerano objašnjavati tko je Benson Henderson u svijetu MMA-a.

Radi se o bivšem UFC-ovom prvaku lake kategorije, a titulu prvaka uspješno je triput obranio. Time je rekorder UFC-ove lake kategorije po broju obrana titule, a prvo mjesto dijeli s B.J. Pennom, Frankiejem Edgarom i već spomenutim Khabibom Nurmagomedovim. Od 2016. godine nastupa u Bellatoru, a trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede. Obje je upisao prošle godine, a bolji je bio od Islama Mamedova i Petera Queallyja.

39-godišnji Henderson borac je nevjerojatnog iskustva, ali i nevjerojatnih vještina. Potkovan je u svim segmentima MMA-a te posjeduje crni pojas u taekwondou i BJJ-u.

Pet puta je slavio nokautom, devet puta ‘‘submissionom‘‘, a čak 16 puta na bodove. Iako je dobar u stojci, preferira odvesti borbu u parter gdje prezentira svoje BJJ vještine.

24-godišnji Usman Nurmagomedov imao je samo jednog protivnika tog kalibra u svojoj dosadašnjoj karijeri. To je Patricky ‘‘Pitbull‘‘ Freire kojeg je porazio u meču za titulu prvaka i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s borcem poput Bensona Hendersona.

Drugi četvrtfinalni par čine Tofiq Musayev (20-4-0) i Alexander Shabliy (22-3-0). 33-godišnji Musayev azerbajdžanski je borac i trenutno okupira drugo mjesto u poretku izazivača Bellatorove lake kategorije. Nekoliko godina proveo je pod okriljem Rizina gdje je upisao pet pobjeda i poraz od Roberta ‘‘Satoshija‘‘ de Souze, a prvi nastup u Bellatoru odradio je u sedmom mjesecu prošle godine. Nakon samo 27 sekundi borbe nokautirao je Sidneyja Outlawa.

Musayeva čeka vrlo težak protivnik u vidu Alexandera Shabliyja (22-3-0). 29-godišnji ruski borac u nizu je od sedam uzastopnih pobjeda, a tri je upisao unutar Bellatora gdje je neporažen. Sredinom prošle godine nokautirao je Brenta Primusa u drugoj rundi borbe, a Primus je bivši prvak Bellatorove lake kategorije. Prve dvije pobjede u Bellatoru upisao je jednoglasnim odlukama protiv Alfieja Davisa (14-3) i Bobbyja Kinga (10-3). Shabliy zauzima četvrto mjesto u poretku izazivača Bellatorove lake kategorije.

Dakle, 10. ožujka (3. mjesec) na Bellator 292 eventu započet će Bellatorov Grand Prix u lakoj kategoriji, a odmah nas čekaju dva vrlo uzbudljiva meča. Veselimo se ostatku ždrijeba.

Linker
19. travanj 2024 22:37