Ostalo

Bellator odlučio u svom kavezu upariti kraljice kickboxinga

Kielholtz vs. Sengyul
Denise Kielholtz i Sabriye Sengul borit će se 23. studenog na Bellatorovoj priredbi u Londonu. Tako je druga najveća svjetska MMA promocija odlučila uparite svojevrsne kraljice kickboxinga u MMA borbu. Nizozemka je svakako jedna od najboljih, dok je Turkinja s gotovo pola milijuna Instagram pratitelja uvjerljivo najpopularnija kickboksačica svijeta.

Ove obje djevojke zapravo su u promociju dovedene s ciljem popularazacije Bellator Kickboxing programa. Kielholtz je ipak brzo odlučila prijeći u MMA, a sad će i Sengul, nakon što se čini kako je promocija zapravo odustala od kickboxinga. Naime, niti jedna dosadašnja priredba nije polučila značajniji uspjeh te su u potpunosti u MMA već prešle neke od najvećih zvijezda, poput Raymonda Danielsa ili Joea Schillinga.

30-godišnja Denise Kielholtz (47-3 KB, 3-2 MMA) u Bellatoru je već odradila četiri MMA borbe te je slavila u njih tri. Supruga Hesdyja Gergesa trebala je u startu postati jedno od zaštitnih lica Bellatorovih ženskih divizija, no spomenuti jedan poraz ju je malo usporio. Ove godine već je uspješno nastupila u Londonu, a sad će se tamo vratiti po novu pobjedu. U Bellatoru je već nosila titulu prvakinje, no u kickboxingu. Vjeruje kako je posljednjih nastupima krenuo njen niz prema osvajanju MMA titule.

Sabriye Sengul godinu je dana starija od nje, a u svojoj domovini Turskoj je sportska superzvijezda. Osvajala je titule gotovo svih promocija u kojima je nastupala, a prošle je godine u Budimpešti uspješno startala svoju karijeru u Bellatoru. Nastup u Londonu bit će joj zapravo prva profesionalna MMA borba. Radi se o vrhunskoj tehničarki koja bi u bližoj budućnosti mogla postati i globalna zvijezda. Pobjedom protiv Kielholtz bi odmah startala u pravom smjeru.

Linker
05. svibanj 2024 17:43