Ostalo

Bellator otpustio veliki broj boraca, ističu se bivši dvostruki prvak i nekoliko pravih MMA ikona

Roy Nelson
 screenshot/Youtube
Bellatorov roster od danas je siromašniji za čak 31 ime, od kojih su neka itekako globalno poznata

Velika čistka radi se u drugoj najvećoj svjetskoj MMA promociji. Naime, na službenom Bellatorovom rosteru od danas više ne egzistira 31 ime. Neki su otpušteni, nekima je ugovor istekao, a neki su otišli u zasluženu mirovinu. Vodeći MMA portali objavili su njihov popis, uz dodatak kako su neki od navedenih još uvijek u pregovorima te postoji mogućnost da nastave svoj staž u promociji.

U prvom planu tu vrijedi spomenuti Joea Warrena. Riječ je o pravoj ikoni Bellatora, borcu koji je bio prvak bantam i perolake kategorije, no isto tako veteranu koji je već dvije godine bez nastupa, a prije toga je slavio u samo jednoj od posljednje četiri borbe. Moguće da se njemu čak sprema mirovina. Tu je i Ricky Bandejas, borac koji je proslavio pobjedom nad Jamesom Gallagherom, no nakon toga nije uspio nastaviti impresionirati na isti način. Posljednji poraz doživio je ovog mjeseca, protiv Leandra Higa.

Bivše UFC-ove teškaške ikone, Frank Mir i Roy Nelson su također među onima koji će tražiti novog poslodavca ili se umiroviti, a malim iznenađenjem može se proglasiti otpuštanje Dereka Camposa. Ovaj 32-godišnjak u Bellatoru je odradio 18 borbi, od kojih se neke svrstavaju među najuzbudljivije u povijesti promocije. No, činjenica da je poražen u pet od posljednjih šest borbi bila je jača od toga. Vjerojatno i veće iznenađenje je Dave "Caveman" Rickels, koji je u Bellatoru nastupio 23 puta te nema tako slab aktualni rezime.

Donedavni prvak srednje kategorije, Rafael Carvalho također traži novi posao, a njemu su presudila četiri poraza u posljednjih pet borbi, no njemu isto tako neće nedostajati interesa potencijalnih poslodavaca. Joe Schilling zatvara popis poznatih imena.

Svakako vrijedi spomenuti kako su se tri borca umirovila. Jedan je bivši prvak srednje kategorije, Rafael Lovato Jr., koji zbog bolesti nije uspio istu niti jednom braniti, dok su preostala dvojica Jon Fitch i bivši prvak perolake, Pat Curran. Popis svih boraca nalazi se u idućem odlomku.

Navedeni borci su Joe Warren, Ricky Bandejas, Derek Campos, Frank Mir, Roy Nelson, Vinicius Zani, Manny Vazquez, Shawn Bunch, Mike Kimbel, AJ Agazarm, Adel Altamim, Adil Benjilany, Daniel Crawford, Cris Lencioni, Jeremiah Labiano, Salim Mukhidinov, Mihail Nica, Haim Gozali, Richard Kiely, Ion Pascu, Mateusz Piskorz, David Rickels, Joe Schilling, Tuco Tokkos, Rafael Carvalho, Rudy Schaffroth, Kristina William, Hatice Ozyurt, Pat Curran, Jon Fitch, Rafael Lovato Jr.

Linker
26. travanj 2024 11:10