Ostalo

Bellator u Parizu donio povratak Cedrica Doumbea na pobjedničke staze, Mix nakon pet rundi obranio titulu protiv Magomedova

Bellator Paris

 BELLATOR/X
Sjajnu priredbu smo mogli gledati u pariškoj Accor Areni, borci su pružili sjajne borbe u ispunjenoj borilačkoj večeri

Događaj se održao u Accor Areni u Parizu. Prijenos ste mogli pratiti na Maxu (ranije HBO Max) i VOYO platformi.

Bellator se vratio u Pariz po četvrti put za Champions Series 2 s glavnom borbom u kojoj je Patchy Mix branio svoj naslov prvaka u bantam kategoriji protiv Magomeda Magomedova.

Dvojac se već prethodno susreo na Bellatoru 289 u prosincu 2022. godine kada je Mix pobijedio gušenjem u drugoj rundi, a ovo je bila prva obrana njegove titule nakon što je pobijedio Sergija Pettisa prošlog studenog.

Doumbe vs Willis

U sunaslovnoj borbi gledali smo okršaj u lakoj kategoriji. Cedric Doumbe trebao se boriti protiv Dereka Andersona, ali je Anderson morao otkazati meč nakon što je pretrpio prometnu nesreću prošlog mjeseca. Njegova zamjena bio je Jaleel Willis.

Prvak u bantam kategoriji Patchy Mix (19-1) suočio se s izazivačem Magomedom Magomedovim (20-3) u glavnoj borbi večeri, koja je ujedno bila i revanš. U sunaslovnoj borbi, Francuz Cedric Doumbe (5-1) susreo se s Jaleelom Willisom (16-5) u meču koji je tijekom cijelog tjedna bio pun napetosti.

Mike Beltran bio je sudac u kavezu, a obojica boraca su jedva čekala započeti borbu.

Willis je zadao udarac nogom, Doumbe ga je uhvatio, ali je promašio kontru. Willis je mijenjao garde, simulirao promjene razina i zadao snažan udarac nogom. Pokušao je izvesti rušenje, ali je dobio udarac. Doumbe ga je ponovno pogodio, a Willis je izgledao nestabilno na nogama.

Willis se podigao, ali Doumbe je zadao udarac i oborio Willisa na tlo. Willis se ponovno ustao i zadao snažan lijevi udarac koji je izgledao kao da je srušio Doumbea, ali možda je Doumbe glumio, jer kad je Willis krenuo u napad, Doumbe ga je izbjegao na smiješan način. Kakav neobičan početak!

U posljednje dvije minute runde, Willis se činio opuštenim u borbi na nogama s Doumbeom, što je bilo neočekivano Doumbe je zadao snažan lijevi udarac i Willis je pao. Doumbe je nastavio s velikim udarcima, ali je možda zadao nedozvoljeni udarac koljenom u glavu Willisa dok je bio na tlu. Nije bilo reakcije suca, ali Beltran je odlučio prekinuti borbu. To je pobjeda tehničkim nokautom u prvoj rundi za Doumbea. Obojica boraca su se na kraju prijateljski zagrlila. Završnicu možete pogledati ovdje.

Mix vs Magomedov

U glavnoj borbi večeri gledali smo okršaj ta titulu u bantam kategoriji.

Oba borca često su razmjenjivala udarce nogama, ali Mix je bio daleko uspješniji. Još jedan snažan unutarnji udarac nogom od Mixa, a Magomedov nije imao odgovora. Veliki lijevi udarac Mixa na trenutak je ukočio izazivača. Mix je nastavio udarati unutarnju stranu noge, a Magomedov je počeo pokazivati znakove oštećenja na nozi i glavi. Mix je zadao oblique udarac, pa još jedan udarac nogom, ali je Magomedov dobro kontrirao.

Zaletjeli su se jedan na drugoga i ušli u klinč prije nego što su se razdvojili. Mix se ponovno vratio udarcima nogom i izgledao je potpuno opušteno, dok je Magomedov djelovao ukočeno i nesigurno, iako je pogađao nekoliko udaraca. Veliki lijevi udarac od Magomedova pogodio je Mixa!

Još jedan udarac od Magomedova i Mix se pokušao oporaviti dok ga je izazivač pritisnuo uz ogradu. Nije bilo jasno zašto. Razdvojili su se, razmijenili udarce i to je bilo to. Magomedov je možda preokrenuo situaciju. Izazivač je izgledao spremno i uslijedila je izmjena u hrvanju. Mix je imao gušenje guillotine koje je izgledalo čvrsto, ali Magomedov se izvukao i završio na vrhu. Bio je to šokantan početak.

Mix je zadao udarac, a Magomedov je uzvratio preciznom kombinacijom. Trenutno je izgledalo da je momentum na strani izazivača. Magomedov je lagano udario desni hook, a Mix je uzvratio kratkim desnim udarcem. Mix je ponovno počeo pogađati s udarcima, dok je Magomedov zadao lijepi lijevi udarac preko vrha, ali je bio prisiljen povlačiti se unazad i primio je desni hook i udarac.

Desni udarac od izazivača dok se ulazilo u posljednju minutu. Publika je nakratko negodovala dok su borci kružili jedan oko drugog, a zatim su obojica pogodila. Magomedov je pozvao Mixa da se susretnu u sredini i razmijene udarce. Mix ga je pogodio udarcem u lice na zvono. Magomedov je nastavio napadati, ali Mix je izbjegao ozbiljnu opasnost. Magomedov je pokušao s rušenjem i završio u gušenju koje je bilo opasno. Mix je imao body triangle, pokušao se montirati, ali Magomedov je ponovno izbjegao!

Mix je bio na vrhu, prešao preko, a izazivač je izbjegao i ustao. Mix je zadao lijevi udarac, Magomedov je uzvratio desnim, uz udarac u tijelo. Desni udarac od Magomedova pronašao je cilj, zatim lijevi preko vrha i Mix je ponovno bio pogođen! Još jednom, izazivač je bio pritisnut uz Mixa, što je bila propuštena prilika.

Mix je zadao nekoliko udaraca koljenom u tijelo, ali se Magomedov uspio odvojiti iz klinča. Dobar lijevi udarac od Magomedova, udarac u tijelo, a Mix je pogodio s udarcem. Udarci nogom od izazivača počeli su donositi rezultat. Magomedov je promašio sa spin kickom na kraju runde, ali je bio u prednosti 2-1 prema procjeni.

Ova borba mogla se bodovati na različite načine, ali Magomedov je možda bio pet minuta udaljen od osvajanja titule.

Nakon 40 sekundi u rundi, Mix je zadao udarac nogom pravo između nogu, što je izgledalo brutalno na snimci. Magomedov se oporavio i ponovno napao. Akcija se sigurno pojačavala, a činilo se da je Magomedovova agresivnost iznenadila Mixa. Prvak je pokušao s rušenjem, podigao je Magomedova, ali je izazivač pokazao odličnu obranu. Dobar udarac laktom od Mixa pri razdvajanju.

Ogroman desni udarac od Magomedova i Mix je krenuo u rušenje. Magomedov je ostao na nogama i završio u gornjoj sprawl poziciji. Kod ograde, Magomedov je zadao lijepi udarac koljenom, a Mix je neumorno pokušavao rušenje. Magomedov se uspio odvojiti. Posljednjih 90 sekundi.

Magomedov je zadao kratki lijevi udarac, promašio udarac koljenom, a Mix je ponovno krenuo prema ogradi. Magomedov je preokrenuo situaciju i susreli su se u sredini za posljednjih 10 sekundi. Obojica su zamahnula, i možda je Magomedov napravio veliko iznenađenje. Sudci su imali posljednju riječ, a oni su borbu bodovali podijeljenom sudačkom odlukom (48-47, 48-47, 46-49). Inače, sudac u ringu je bio Keith Peterson.

Rezultati - Bellator Champions Series Paris 2

Patchy Mix def. Magomed Magomedov via split decision (48-47, 48-47, 46-49)

Cedric Doumbe def. Jaleel Willis via TKO (punches) at 3:33 of Round 1

Costello van Steenis def. Gregory Babene via submission (Von Flue choke) at 2:16 of Round 2

Yves Landu def. Jonas Bilharinho via split decision (29-28, 28-29, 30-27)

Archie Colgan def. Thibault Gouti via unanimous decision (30-27, 30-26, 30-26)

Slim Trabelsi def. Louie Sutherland via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)

Mansour Barnaoui def. Yusuke Yachi via submission (D’arce choke) at 4:08 of Round 1

Mike Shipman def. Steven Hill via TKO (retirement) at 5:00 of Round 1

Aspen Ladd def. Ekaterina Shakalova via unanimous decision (29-28, 30-27, 29-28)

Asael Adjoudj def. Bruno Fontes via TKO (punches) at 1:11 of Round 2

Linker
14. lipanj 2024 01:15