Ostalo

Bivši UFC-ov borac nokautirao taksista pa završio u pritvoru: ‘Izašli smo iz auta, krenuo je prema meni...‘

Alessio Di Chirico

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Vozač taksija navodno nije dozvolio da na stražnjem sjedalu budu četiri osobe, a svoju verziju događaja sada je iznio i sam Di Chirico

Bivši borac UFC-ove srednje kategorije, Alessio Di Chirico (13-7), u ponedjeljak je uhićen tijekom odmora na španjolskom otoku Formenteri, južno od Ibize, pod optužbom da je fizički napao vozača taksija, Omara Bouhiju, koji je njega i njegovu obitelj vozio od restorana do hotela u kojem su bili smješteni. Taksistu je slomljena jagodična kost i ozlijeđeno mu je oko (od krhotina stakla razbijenih naocala), zbog čega je podvrgnut operaciji. Prve informacije iz španjolskih medijia govorile su da je incidentu navodno prethodila svađa zbog toga što taksist nije dopustio da se na stražnjem sjedalu vozi četvero putnika, a o cijeloj situaciji sada se oglasio i sam Di Chirico, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora.

"Sada kada sam kod kuće i moja obitelj više nije u opasnosti, želim rasvijetliti što se dogodilo. Izašli smo iz restorana u kojem smo večerali i pozvali taksi. Vozač je inzistirao da ja sjednem na prednje sjedalo, a djeca su ostala na stražnjem sjedalu bez dječje sjedalice, sa suprugom koja je već držala jedno od naše dvoje usnule djece", napisao je 33-godišnji Talijan na svojim društvenim mrežama, pa nastavio:

"Tijekom vožnje moj je sin nekoliko puta udario glavom o sjedalo ispred sebe, zbog nedostatka odgovarajuće dječje sjedalice i odsustva odrasle osobe koja ga drži. Nisam bio svjestan rizika koji preuzimamo kada smo odlučili nastaviti vožnju, ali sam postao svjestan tijekom putovanja. Postao sam uplašen i zabrinut do te mjere da sam inzistirao da me vozač pusti da se vratim s djecom. Nakon mog zahtjeva, vozač se iznenada zaustavio usred sela, prijeteći da će nas ostaviti ondje, u mraku, s djecom koja bi sigurno bila uplašena i u opasnosti da ih udari drugo vozilo. Kada je izjavio da se ne želi vratiti u restoran da pozove drugi taksi, molio sam ga da nastavi vožnju, a odmah potom, moj sin je opet udario glavom o sjedalo. Na naše daljnje pritužbe na situaciju, ponovno je zaustavio auto usred sela, a kad smo stigli u hotel, nakon više udaraca u glavu mog sina, čak se i nasmijao".

U završnom dijelu objave Di Chirico je iznio svoju verziju onoga što se dogodilo pred hotelom, a zbog čega je, na, koncu i priveden.

"Platio sam. Verbalno smo se posvađali i vrijeđali, a potom smo izašli iz auta. Krenuo je prema meni da me napadne, stavivši mi ruku na lice, a ja sam reagirao. Jednom sam ga udario i postoje video snimke koji to pokazuju. Pogriješio sam i spreman sam se suočiti s posljedicama svoje pogreške. Sramim se onoga što se dogodilo. Preuzimam punu odgovornost, proveo sam cijelu svoju karijeru braneći i promičući vrijednosti odanosti, sportskog ponašanja. i poštovanje, a potpuno sam svjestan da nasilje ni u kojem slučaju ne može biti rješenje. Prihvaćam kritike i svim silama se ispričavam svima koje sam razočarao", istaknuo je bivši član UFC-a, koji je pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije debitirao u travnju 2016. (izgubivši jednoglasnom odlukom sudaca od srpskog borca Bojana Veličkovića), a posljednji meč odradio je u rujnu prošle godine. Ukupno je u UFC-ovom kavezu odradio 11 borbi, uz omjer 4-7.

Linker
11. travanj 2024 19:35