Ostalo

Borba Ryana Badera i Cheicka Konga poništena nakon nenamjernog uboda u oko

Bader vs. Kongo
Glavna borba Bellator 226 priredbe, u kojoj su se Ryan Bader i Cheick Kongo borili za titulu prvaka teške kategorije, završila je bez pobjednika, odnosno ista je poništena. Naime, tijekom četvrte minute borbe Bader je nehotično pogodio Konga prstom u oko, nakon čega je ovaj zatražio stanku tijekom koje je zaključio kako nije u mogućnosti nastaviti borbu.

Borba između Ryana Badera i Cheicka Konga krenula je tako da se Francuz od samog početka postavio u sebi svojstven defenzivni stav, gdje čeka priliku na udarac iz kontre. Bader kao da je tako nešto očekivao i svojim kretanjem uspio ga je navesti na to da se povuče skroz do ograde kaveza. Vrlo brzo Bader kreće i u prvo rušenje, no Kongo ga brani. Tako je na kraju prva minuta prošla u ispitivanja snaga, gdje je Bader puno toga fintirao, ali rijetko što konkretno pokušavao. Kongo se i dalje držao svog plana u kojem čeka napad protivnika.

Odmah na ulasku u drugu minutu borbe Bader je napao i time je ipak uspio iznenaditi Konga, koji završava na podu. Tu kreće kontrola Badera u parteru i nanošenje konstantne štete Kongu koji nije došao niti blizu prilike ustati se na noge. Ulaskom u četvrtu minutu runde, Bader je borbu doveo do ograde kaveza i tamo je krenuo raditi najveću štetu do tada. U jednom trenutku Bader napada desnim krošeom, a Kongo traži prekid i pokazuje kako je pogođen u oko.

Sudac Mike Beltran prekida borbu, a usporena snimka pokazuje kako je Baderu proklizala lijeva ruka kojom je pokušavao kontrolirati Kongovu glavu te je nehotično palcem pogodio svog protivnika u lijevo oko. Liječnici su pregledali oko i odmah odlučili prekinuti borbu. To je naravno teško palo Baderu koji je bio u potpunoj dominaciji, ponajviše jer je do prekida došlo njegovom nenamjernom reakcijom. S druge strane, Kongo je liječniku odmah nakon zaustavljanja borbe rekao kako ne vidi i zbog toga je tako brzo došlo do prekida, odnosno francuski veteran kao da nije niti pokušao pričekati možebitni oporavak. Suci su donijeli odluku kako je ova borba "no contest", odnosno poništena i vjerojatno će dobiti novi datum.

Teško se oteti dojmu kako je Bader pokazao da bi ovo trebao biti vrlo lagan posao za njega i kako bi obrana titule vjerojatno bila rutinski ostvarena. Ovako će se vjerojatno još jednom morati pripremati za istog protivnika.

Linker
28. travanj 2024 18:20