Ostalo

Chuck Liddell zainteresiran za povratak, odradio bi borbu u boksu bez rukavica

Chuck Liddell
 Gene Blevins/Zuma Press/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije ne otpisuje mogućnost povratka borbama

51-godišnji ''Iceman'' jedan je od najlegendarnijih boraca u povijesti MMA-a. Odradio je 30 profesionalnih borbi (21-9), a čak trinaest puta pobijeđivao je nokautom. Vrhunac karijere proživljavao je 2005. i 2006. godine. Tada je postao prvakom UFC-ove poluteške kategorije, a pojas je branio čak četiri puta. Međutim, nakon gubitka pojasa u borbi protiv Quintona ''Rampage'' Jacksona, Liddell je izgubio pet od narednih šest borbi. 2010. godine prvi puta se umirovio, no 2018. godine odradio je treću borbu protiv Tita Ortiza i izgubio nokautom u prvoj rundi. Užasno je Chuck izgledao već u videima s treninga, a ništa bolje nije bilo niti u borbi protiv Ortiza.

Međutim, Chuck Liddell proteklog vikenda bio je jedan od komentatora BKFC 19 priredbe za FITE TV, a jedan od sukomentatora tokom prijenosa upitao ga je za koliko novac bi bi pristao na meč u boksu bez rukavica. Spominjala se ponuda od 100 tisuća dolara, a Liddell nije htio otpisati mogućnost za odrađivanje takve borbe.

''Ovisi o puno toga. Morali bi porazgovarati. Naravno, ukoliko mi plate dovoljno novca, pristao bih. Sve ovisi o tome što nude. Ako su zainteresirani, neka dođu popričati sa mnom.'', rekao je Chuck Liddell.

Tokom prijenosa, bivši UFC-ov prvak spomenuo je kako je nekoć pregovarao s predsjednikom BKFC-a Daveom Feldmanom, no nije otkrio konkretnu temu razgovora te jesu li pregovarali o njegovom povratku u ring. Ipak, uzimajući u obzir godine Chucka Liddella te činjenicu kako je u zadnja četiri nastupa čak tri puta nokautiran u prvoj rundi te jednom u drugoj, ostaje nada kako će umirovljeni borac ostati u mirovini. Njegovo zdravlje vjerojatno je već pretprilo određene posljedice nakon teških poraza i duge karijere, a s 51 godinom na leđima, boks bez rukavica zadnja je stvar koju njegovo tijelo treba. Ipak, na kraju krajeva, radi se o njegovom tijelu i zdravlju te je odluka isključivo na njemu.

Linker
18. travanj 2024 20:21