Ostalo

Claresssa Shields otkrila zašto je odabrala PFL, a ne UFC: 'Takav ugovor nisam mogla prihvatiti!'

Jon Jones i Claresssa Shields
 Instagram
U prvoj polovici iduće godine trebao bi se dogoditi MMA debi najbolje boksačice svijeta

Iduće godine dogodit će se još jedna bitna tranzicija iz nekog drugog borilačkog sporta u MMA. Ovog puta radi se o Claressi Shields, najboljoj boksačici svijeta u ovom trenutku. 25-godišnja Shields već je krenula s treninzima, a neko je vrijeme provela u Jackson Winkeljohn dvorani, gdje ju je pozvao Jon Jones.

Ono najzanimljivije bio je njen izbor promocije u kojoj će nastupiti. Naime, odabrala je kako će to biti Professional Fighters League, iako se neko vrijeme spominjalo da bi mogla doći u UFC. Sad je priznala kako su kontakti postajali, ali da nikako nije mogla prihvatiti ideju kakvu je najveća svjetska MMA promocija imala za nju.

"Imala sam razgovor s UFC-om. Rekli su mi da dođem trenirati par mjeseci i da se onda borim protiv najbolje u svojoj težinskoj kategoriji. Mislim da je to bilo nepravedno prema meni jer mi ne bi dali dovoljno vremena da naučim ono što je potrebno. Dajte mi dvije godine i onda ću se boriti protiv vaše najbolje cure. Razgovor s Danom izgledao je kao ugovor na samo jednu borbu. Tako nešto nisam mogla prihvatiti", rekla je Claressa u razgovoru za MMA Mania, objasnivši što je bilo drugačije kad je sjela za stol s PFL-om:

"S PFL-om sam imala drugačiju situaciju. Oni su mi odmah rekli da treniram i gradim svoj put prema gore, a onda bih 2022. godine ušla u turnir. Osim toga, oni mi dozvoljavaju da i dalje boksam. Moja boksačka karijera nije gotova. U veljači imam boks meč na rasporedu. I dalje ću se baviti boksom, nigdje ne žurim. S PFL-om sam potpisala ugovor na tri godine. Nije bila ponuda da dođem odraditi dva nastupa i nakon toga se vratim boksu. Ja sam osvajač i pobjednik, tako da želim sebe dovesti u poziciju iz koje uvijek mogu pobjeđivati.

Nastupit će na nekim priredbama tijekom kojih će se održati PFL-ovi turniri, odnosno napravit će s njom nešto slično kao s Kaylom Harrison, kad je ona također putem PFL-a započela svoju MMA karijeru.

"Imamo već otprilike neki datum. Sad trenutno radimo na točnom terminu, ali mislim da ću se boriti u svibnju ili lipnju", otkrila je najbolja boksačica svijeta i dvostruka zlatna olimpijka.

Linker
26. travanj 2024 03:28