Ostalo

Corey Anderson šokirao fanove i potpisao ugovor s Bellatorom

Corey Anderson
 Jason Silva / AGIF / AFP
Dosadašnji Top 5 borac UFC-ove ljestvice poluteškaša, Corey Anderson, novi je član Bellatora

Veliko iznenađenja dočekalo je danas sve fanove, a možda i samu UFC promociju. Corey Anderson, dosadašnji četvrtoplasirani borac ljestvice izazivača poluteške kategorije, napustio je njihov roster te je postao članom Bellatora.

30-godišnji Anderson prošle je godine tražio otpuštanje iz promocije, no vjerovalo se kako je to bilo iz razloga da UFC-u stvori pritisak i pokuša doći do borbe za UFC titulu protiv Jona Jonesa. Umjesto toga, UFC mu je odredio revanš s Janom Blachowiczem, borcem kojeg je već ranije savladao. Ta se borba održala u veljači ove godine, a Poljak je nokautirao Andersona, time mu prekinuvši niz od četiri uzastopne pobjede.

Anderson se od tada nije borio, a nije ga bilo niti na društvenim mrežama, sve dok nije otkrio kako je par dana nakon borbe kolabirao i udario glavom, nakon čega je bio na oporavku koji je trajao više mjeseci. Obavijestio je sve kako je oporavak gotov te kako je spreman vratiti se u borilište. No, to će od sada biti ono Bellatorovo.

Poluteška kategorija druge najveće svjetske promocije donosi mu nekoliko odličnih opcija za protivnika. Prvak kategorije je Ryan Bader, koji će titulu uskoro braniti protiv Vadima Nemkova, a tu su još borci poput Phila Davisa, Lyota Machide, Liama McGearyja ili Raphael Carvalha. Sve su to bivši Bellatorovi ili UFC-ovi prvaci.

Tijekom karijere u UFC-u, Anderson je upisao deset pobjeda i pet poraza. Članom UFC-a postao je 2014. godine, kao pobjednik 19. sezone Ultimate Fightera. Osim već spomenute pobjede protiv Blachowicza, najveće su mu one koje je ostvario nad Gloverom Teixeirom, Ilirom Latifijem i Johnnyjem Walkerom.

Linker
15. travanj 2024 08:10